Szegedi hírek

2024.02.17. 16:05

A pecsenyéjüket sütögették Tápén – Galéria, Videó

Ismét forraltbortól és sült húsoktól illatozott szombaton a tápéi művelődési ház, ahol már a VI. Pecsenyesütő és forraltbor napot tartották. A hangulat most is kiváló volt, az ételek pedig finomak mint mindig.

Suki Zoltán

A húsok mellett pedig rotyogott a forralt bor is. Fotó: Török János

Fotó: torokjanosphoto.hu

Jelenleg a tarja sül a tárcsán, de a csapattagjainknak meglepetésként egy kis sült hallal is készültem 

– mondta Miklós Mihály, akivel Tápén a VI. Pecsenye és forralt bor nap találkoztunk szombaton a Heller Ödön Művelődési Házban. A rendezvény reggel kilenckor kezdődött, és több mint húsz sátor alatt sürgölődtek a tápéiak. A csapatoknak 3 kiló húsból és 2 liter fehér vagy vörösborból kellett gazdálkodniuk, de ezt szinte mindenki figyelmen kívül hagyta. Miklós Mihályék például plusz 5 kiló tarjával készültek, hogy meg tudják etetni a csapat minden tagját, és a menet közben érkező barátaikat is.

A húsok mellett pedig rotyogott a forralt bor is. Több csapatnál is azt mondták, hogy a forralt borból a vörös az igazi, és természetesen mindenkinek volt egy titkos receptje, amit nyilván nem árult el senkinek.

A művelődési ház udvarán lehetett kürtőskalácsot is kapni, és itt sem maradhatott el a hasonló rendezvényeken törzsvendégnek számító gumicukor és nyalókaárus, de neki leginkább a gyerekek örültek.

Sőt, a szervezők készültek különféle játékokkal is. Volt például sörivóverseny, amit egy fiatal fiú kezdett, aki még csak vízzel tehette próbára a tehetségét. Nem volt egyébként könnyű dolga, mert egy olyan szerkezet segítségével kellett volna kiinnia a pohárból a vizet, ami gyakorlatilag súlytalanságot imitált, legalábbis a pohárnak, ami mindenfelé ment, csak a srác szája felé nem. Tápén a VI. Pecsenye és forralt bor nap kora délutánig tartott, legalábbis a hivatalos programok.

Minden résztvevő elégedetten, és ami a legfontosabb, jóllakottan távozott. A nap végén még visszatértünk Miklós Mihályékhoz, akik jól döntöttek, hogy hoznak még húst, mert az összes elfogyott, és a forraltborból sem marad egy bögrényi sem. Azt mondta, jövőre újra eljönnek a rendezvényre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában