Hallgassa élőben!

Az év kisvállalkozása: Qualitas T&G Kft.

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország Presztízs Díjat öt kategóriában osztottuk ki Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre A pénz beszél mellékletünkben mutatjuk be olvasóinknak. Ezúttal a Qualitas T&G Tanácsadó és Szolgáltató Kft. két tulajdonosa, egyben vezetője, Cseh Györgyi és Baráth Tibor beszél arról, miként sikerült tíz év alatt a továbbképzésben, a tanácsadásban, a szervezetfejlesztésben évről évre megújulni és alkalmazkodni a változó világhoz.
Baráth Tibor a Presztízs Díjjal. Fotó: Frank Yvette

Idén másodszorra pályázott a Qualitas T&G Kft. a Délmagyarország Presztízs Díjra, és ezúttal sikerült is elnyerni Az év kisvállalkozása címet. Cseh Györgyi és Baráth Tibor, a cég két alapítója, tulajdonosa, vezetője közül csak egyikük – Baráth Tibor – állhatott fel a színpadra kiadónk díjkiosztó gáláján, de a dicsőség közös. A baktói családi házban kialakított irodában beszélgettünk mindkettőjükkel, és immáron utólag, lassan egy hónappal az ünnepség után végre elmondhatták: az volt számukra a legnagyobb öröm az elismerésben, hogy szellemi terméket értékeltek a zsűritagok és a díj alapítói, olyan munkát, amely az emberi személyiséget és a szervezetet fejleszti. „A mi tevékenységünk nem kézzel fogható” – magyarázták. És mégis: értéket állítanak elő, a humán erőforrás intenzív fejlesztését valósítják meg, amely nélkülözhetetlen a különböző ágazatok eredményességében.

Baráth Tibor eredeti végzettségét tekintve középiskolai tanár, jelenleg az egyetem közoktatási vezetőképző intézetének igazgatója, a neveléstudományi tanszék oktatója, változásmenedzser. Több nagy nemzetközi projekt vezetője. Cseh Györgyi is középiskolai tanárként szerzett diplomát, ma szervezetfejlesztő tréner, vezető tanácsadó, ügyvezető, és óraadó az egyetemen. Amikor tíz évvel ezelőtt létrehozták a pedagógus továbbképzések megrendezésével, értékelési szolgáltatásokkal, szakértői feladatokkal foglalkozó céget, egy „kétharmad és egy fél” alkalmazottjuk volt – ma összesen öten dolgoznak a cégnél. Induláskor kevesebb tevékenységgel foglalkoztak és azokat igyekeztek fejleszteni, ma nagyon sokszínű a paletta, ráadásul valamennyi témájukat folyamatosan fejlesztik. Mindvégig megmaradt mellettük az a húszfős külső szakértői-tanácsadói csoport, amelyben jogász, pszichológus, szociológus, tréner, változásmenedzser is található. „A tanácsadók és az irodán dolgozó kollégák nélkül ezt nem tudtuk volna elérni” – tette hozzá a két vezető.

S hogy milyen tevékenységek, fejlesztési irányok felé fordultak az utóbbi években? Többek között ilyen a pályázatírás, a szervezetfejlesztés és változásmenedzsment, valamint az értékelési rendszerek fejlesztése. Ez utóbbi témával kapcsolatos, hogy a Qualitas kifejlesztett egy internet alapú értékelési rendszert, az [email protected], amelynek segítségével például a szegedi önkormányzat az oktatási intézmények vezetőinek munkáját értékelte. A tanárok az interneten töltötték ki a kérdőíveket. Elindult egy nemzetközi együttműködés a holland CED-del, egy ismert fejlesztési, szolgáltató szervezettel, amellyel közösen humánerőforrás menedzsmenttel foglalkoznak majd a jövőben. Elsőként egy kompetenciamérő modell (RaDAr) alkalmazási jogát kapták meg, amely alkalmas a munkavállalók és a szervezetek fejlesztésére.

A folyamatos változásokhoz való alkalmazkodás a mai kor legnagyobb kihívása – vallja a Qualitas Kft, az a tanácsadó cég, amelynek célja, hogy tudását értékké alakítsa partnerei, ügyfelei, tanácsadói, szakértői és környezete számára.

Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát
Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták.
Súlyos börtönbüntetést kaptak a leszboszi menekülttábor felgyújtói
Tíz év börtönre ítélte szombaton egy görög bíróság a négy afgán bevándorlót.
A Godspellel nyitott a Tisza Teátrum – Galéria
A Liget Társulat előadásával nyitott szombat este a Tisza Teátrum, Szeged régi-új szabadtéri színháza a Felső Tisza-parton, a Horthy csónakháznál.
Fejben dőlt el – öt éve 0–2-vel, most 3–0-val kezdtek a belgák
A belga válogatott magabiztos, 3–0-s győzelemmel kezdett az Európa-bajnokság-B-csoportjában, Oroszország ellen, Szentpéterváron.
Gulyás Michelle bronzérmes és olimpiai kvótás az öttusa-vb-n
A magyar női csapat második helyezést ért el.
Átlátszó bugyiban terpeszt hatalmasat a szőke szépség
Anais Rizzo olyan pózban állt a kamera elé, hogy a fotós is zavarba jött.