Délmagyarország Presztízs Díj - 2006

A Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft., mint a Délmagyarország és a Délvilág napilapok kiadója a Dél-Alföldi régió üzleti életének fellendítése és üzleti kiválóságainak ösztönzése céljából 2006-ben ismét meghirdeti a Délmagyarország Presztízs Díj elnevezésű pályázatát.

A 2005-ös Délmagyarország Presztízs Díj győztesei

Nyilvánosság

A díj nyilvánosságának alappilléreit a kiadó gondozásában megjelenő Délmagyarország és Délvilág napilapok, a Délmagyarország Online illetve a Presztízs című magazin alkotják, melyek kiemelt felületi méretben és intenzitással kommunikálják a verseny részleteit. A program nem titkolt célja, hogy a kiválasztott, díjazott vállalkozások és üzletemberek mellett felhívja megyénk lakosságának figyelmét azokra az alapító vállalkozásokra és vezetőikre is, akik önzetlen, segítőkész munkájukkal a megye gazdasági életének fellendítésében meghatározó szerepet játszanak.

Nevezés

A program által meghirdetett kategóriákra a Délmagyarországban és a Délvilágban megjelent jelentkezési lapon, illetve a
Délmagyarország Online honlapján elérhető űrlapon keresztül lehet jelentkezni. A jelentkezési lapon kötött szabályok szerint kizárólag
magánszemélyek jelölhetik magukat, illetve társaságukat.

A jelölés két lépcsőben történik: a médiumokban megjelent jelentkezési lapon csak az egyes kategóriák szerepelnek, így a jelölést leadó személy a postai úton kapja meg azt a dokumentumot, amely a jelölés formai és tartalmi kritériumait is tartalmazza. Ezután kell eljuttatni a pályázatokat.

A pályázatok leadási határideje: 2006. október 15.
Postacím: 6740, Szeged, Pf. 153

A borítékra kérjük, írják rá: Presztízs-díj 2006

Díjazás

A beérkezett pályázatokból szakmai zsűri választja ki kategóriánként azt a három befutót, akik közül a novemberi díjátadó gálaesten egy vállalkozás vagy egy vezető elismerésben részesül. A jelöltekről filmfelvétel készül, ami a Díjátadó Gálán bemutatásra kerül, és segíti a zsűri végső döntését.

A szakmai zsűri munkájától függetlenül a Délmagyarország és a Délvilág napilapok, a Délmagyarország Online internetes portál, és a Presztízs című magazin szerkesztősége a beérkezett pályaművekből válogatást állít össze, melyet sorozat jelleggel közöl.

Az elismerések

A program szellemisége az elismerés központjába nem az anyagi értékeket, hanem az erkölcsi elismerést és az ebből kovácsolható tőkét állítja, így a programnak nem célja az egyes kategóriák helyezetteinek
pénzdíjas jutalmazása.

Az elismerést a Délmagyarország Presztízs Díj védjegyének arculathordozókon (névjegy, levélpapír, boríték) történő elhelyezése jelenti.

A győzteseket bemutatjuk, majd fél éven át beszámolunk tevékenységük jelenéről és jövőjéről. Olyan, nagy értékű kommunikációs csomagot biztosítunk számukra, mely hatékonyan kiegészíti marketingkommunikációs tevékenységüket.

A kategóriák

A program keretében hat kategória kerül meghirdetésre. A kategóriák, valamint az egyes sikerkritériumok meghatározása szinte valamennyi kis-, közép- és nagyvállalkozás számára lehetőséget teremtenek a bemutatkozásra.

„Az év vállalkozása”

Sikerkritérium, hogy a vállalkozás mennyire növelte piaci potenciálját és nyereségességét az elmúlt év során, illetve, hogy tevékenysége milyen pozitív hatást gyakorolt a régió gazdaságára. A vállalkozás méretének és működésének összevetése a gazdasági tevékenységgel, az innováció mértéke és a célpiac jellemzője meghatározó kritérium a döntési mechanizmusban.

Foglalkoztatottak száma: min. 21 fő

„Az év kisvállalkozása”

A fentebb ismertetett kritériumok mellett az elbírálás leginkább a vállalkozás hátterében álló ötletekre, a fejlődés mértékére és a jövőképre fókuszál.

Foglalkoztatottak száma: max. 1-5 fő

„Az év középvállalkozása”

A fentebb ismertetett kritériumok mellett az elbírálás leginkább a vállalkozás hátterében álló ötletekre, a fejlődés mértékére és a jövőképre fókuszál.

Foglalkoztatottak száma: 6-20 fő

„Az év üzletembere”

Ezt a díjat olyan üzletember vagy üzletasszony kapja, aki személyes munkájával, ötleteivel, elhivatottságával és kiterjedt kapcsolatrendszerével kiemelkedő mértékben járult hozzá saját vállalkozása, vagy vállalata sikeréhez. Az elbírálásnál a vállalkozás, vállalat növekedésében szerepet játszó valós, személyes közreműködés foka a meghatározó.

„Üzleti innováció”

Sikerrel pályázatnak azok a vállalkozások és vállalatok, melyek olyan új terméket, szolgáltatást, gyártástechnológiai folyamatot valósítottak meg, mely saját vállalkozásuk mellett iparáguk jelenét, jövőjét is döntően meghatározza. További kritérium, hogy a belső vállalati struktúrán
belül milyen folyamatokkal segítik, inspirálják az új ötleteket.

„Az év környezetvédelmi díja”

Ezt az elismerést az a vállalkozás, vállalat kapja, amely kiemelkedő figyelmet fordít a környezeti értékek megóvására, ezen belül a károsanyag-kibocsátásra, a hulladék vagy a zajszínt csökkentésére, a nyersanyag-felhasználás vagy a szállítási folyamatok optimalizálására, a talaj megtisztítására, vagy összességében az üzleti tevékenység környezetre gyakorolt negatív hatásainak csökkentésére.

Az elbírálás során a bírák különös figyelmet fordítanak azokra a vállalkozásokra, melyek tudatos beruházásaikkal és szemléletváltásukkal a korábbihoz képest jelentősen csökkentették tevékenységük környezetre gyakorolt negatív hatását.

Alapítók

Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. Délmagyarország Kiadó
Allianz Hungária Rt.
Masterfoods Hungary Kft.
Kész Kft.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bővebb információért hívják a Délmagyarország Kiadót!
62/567-857.
A felmerülő kérdésekről honlapunk e rovata folyamatosan tájékoztatást ad.

Megtévesztő reklámok miatt hatalmas bírságot kapott az Alza.hu
892 millió forint bírságot szabtak ki az Alza.hu-ra Black Friday akciók tisztességtelen reklámozásával kapcsolatban.
Összecsomagolás után látványos feltámadás a 2003-as vb-n
A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a kétezres éveket idézzük fel. Ekkor két olimpián is (2004, 2012) a legjobb négy közé jutott a magyar férfiválogatott. A Veszprém Kölnben BL-döntőket játszott, a Szeged pedig 2014-ben EHF Kupát nyert.
Fagyizórazziába kezdett a NAV
A fél országra kiterjedően ellenőrzik az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat.
Háza éke lehet a hatalmas tolóajtó
Egy Szegeden páratlannak számító nyílászáró-bemutatóteremben akkora emelő-toló rendszerű üvegajtót nézhet meg, amekkoráról eddig nem is álmodott!
Szombatra kérnék a mozgó húsboltot Csengelén, de nincs, aki akkor dolgozna
Tóth Tibor polgármester elmondta: a helybeliek azzal a kéréssel fordultak hozzájuk, amennyiben lehet, ne szerdán, hanem szombaton, a nagyobb piaci napon látogasson el hozzájuk a kerekeken guruló üzlet.
ÚtOn: A rakpart jól járható, a Lugas utca jócskán torlódik