Szeged

2021.07.07. 15:36

A Szegedi Fürdők is takarékoskodik

Valamivel több mint 180 millió forintos veszteséggel számol idén a Szegedi Sport és Fürdők Kft. – derül ki abból az üzleti tervből, amit a legutóbbi ülésén fogadott el a Szegedi Közgyűlés.

S. Z.

A Tiszavirág Sportuszodába járnak a sportegyesületek. Archív Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Ahogy a többi, kizárólag városi tulajdonú céget, ezt is a koronavírus-járvány érintette érzékenyen, ezért kényszerülnek a korábbinál is jobban takarékoskodni. A nettó árbevételük a tervek szerint 557 millió 882 ezer forint lesz, ami valamivel több, mint a tavalyi, de sokkal, 280 millióval kevesebb, mint 2019-ben.

A bevételkiesés a járvány miatt hozott intézkedések ho­­zadéka volt. Most viszont, hogy feloldották a korlátozásokat, elsősorban az Anna fürdő jó teljesítményében bízik a cég. De bevételt várnak a Szegedi Városi Sportuszodától is, mert a sportegyesületek átköltöztek a Tiszavirág Sportuszodába, így a városit már egész nap használhatják a szegediek. Cserébe viszont az új uszoda működtetése sokba kerül. Ez 63 százalékkal növeli az úgynevezett anyagjellegű ráfordításokat.

Ilyen például az áramdíj, a takarítás, de a fertőtlenítőszereket is ide sorolják.

A Tiszavirág Sportuszodába járnak a sportegyesületek. Archív Fotó: Frank Yvette

A Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nél összesen 201 ember dolgozik, közülük hárman közfoglalkoztatottak. A járvány miatti bezárások alatt, egészen pontosan április 1-e és május 31-e között 32 munkavállalónak csökkentették a napi munkaidejét, és ezzel arányosan az alapbérét is. Ekkora vesztesége egyébként a korábbi években nem volt a társaságnak.

Most, hogy feloldották a korlátozásokat, elsősorban az Anna fürdő jó teljesítményében bízik a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában