Befejeződött az ásotthalmi könyvtár felújítása

2023.06.01. 15:30

Tízezer könyvet pakoltak vissza

Nagy munka folyt csütörtökön az Ásotthalmi Petőfi Sándor Könyvtári Információs és Közösségi Helyen.

Profik munka közben. A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársai pakolják vissza a felújított ásotthalmi könyvtár polcaira az intézmény tízezer kötetes gyűjteményét. Fotó: Török János

Kartondobozokból pakolták vissza a könyveket a polcokra. Mint megírtuk, az intézmény tavaly nyert 4 millió forintot a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán, amiből a szakmai eszközüket fejlesztik. Polcokat, állványokat, könyvszekrényeket cserélnek ki. A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár mellett az önkormányzat is segíti a munkálatokat. A Somogyi közel 3 millió forinttal egészítette ki az állami támogatást, ezen kívül további kiegészítő berendezésekkel segítette az új, modern és barátságos könyvtári közösségi tér kialakítását. A szakmai eszközök fejlesztése mellett kifestettek, megújult a vizesblokk és a padló is. 

A felújítás és az eszközbeszerzés után ismét komoly feladat következett: a könyvtár 10 ezer kötetes állományát kell visszaköltöztetni az új polcokra. Ebben a Somogyi-könyvtár hét munkatársa segíti az ásotthalmi könyvtáros, Szalma Erika munkáját. Genczinger Ildikó, vármegyei hálózati osztályvezető elmondta, egy hónappal ezelőtt ők csomagolták össze a tízezer kötetet, így tudják, melyik dobozban mi van. A pakolás és leltározás is a központi könyvtár szolgáltatásaihoz tartozik. 

Fotó: Török János

Nem most kezdtük a szakmát, évente egy-két ehhez hasonló felújítás történik a vármegyében, ahol szintén segítünk pakolni

 – tette hozzá az osztályvezető. A megújult ásotthalmi könyvtárat hivatalosan június 13-án, kedden 13.30-kor adják majd át az olvasóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában