Szegedi hírek

2023.08.27. 08:50

Energiaválság: újra hozzányúlnak Szegeden a tartalékhoz

Jeszenszky Zoltán

A villamos- és trolijáratokat üzemeltető Szegedi Közlekedési Kft. 94 millió forintos támogatást kér. fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Közlekedési Kft. csaknem 94 millió, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény pedig mintegy 98 millió forintos támogatást kér a helyi önkormányzattól a megnövekedett energiaköltségek miatt. A kérelemről szerdai ülésén dönt majd a képviselő-testület Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága. A tervek szerint a valamivel több mint 192 millió forintos támogatást a szegedi költségvetés tartalékkeretéből fizetik ki. 

A képviselő-testület még februárban, a 2023-as költségvetés elfogadásakor hozott létre a városi büdzsében egy 8 milliárd 15 millió forintos tartalékot, hogy évközben segítse a gáz-, áram- vagy a távhőszolgáltatás drágulása miatt nehéz helyzetbe került önkormányzati cégeket és intézményeket, illetve a kistérségi társulás intézményeit. Az úgynevezett energiaválság tartalékkeretből korábban például a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont, a Sport és Fürdők Kft., a RITEK Zrt., valamint a polgármesteri hivatal is kapott támogatást, továbbá ebből fedezték a közvilágítás megemelkedett költségeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában