Kilenc nap határidőt adtak az ajánlattételre, lehet, hogy volt, aki észre sem vette

2024.02.19. 14:00

Érvénytelennek nyilvánították a midibusz pályázatot Vásárhelyen

Kovács Erika

Majdnem 150 millió forintba kerül egy ilyen busz. Fotó forrása: Magyarbusz.info

Csak az Ikarus jelentkezett a hódmezővásárhelyi önkormányzat közbeszerzési eljárására. Tisztán elektromos hajtású midibuszt vettek volna, opcióban pedig 433 millió forintos keretösszegig további járműveket. Az eljárást, amire a vásárhelyi önkormányzat csak 9 napos ajánlattételi időt határozott meg, végül érvénytelennek minősítették.

Miközben Márki-Zay Péter folyamatosan az akkumulátorgyárak telepítése ellen kampányol, az akkumulátorokra azonban nem mond nemet, a város ugyanis elektromos buszt venne.

Hódmezővásárhely önkormányzata legalább egy darab, tisztán elektromos hajtású midibuszt szerzett volna be, opcióban pedig 433 070 866 forintos összegig további járműveket tervezett lehívni a majdani keretszerződés terhére – írta meg a Magyarbusz.info.

A buszos szakportál szerint Vásárhely 8,5 és 9,5 méter hosszú, alacsonypadlós, M3/I osztályú városi elektromos midibuszra várt ajánlatot. Az ajánlattételi időszakot csupán 9 naposra szabták, vagyis lehet, hogy voltak, akik észre sem vették a pályázatot. Ezért, és a tender követelményei miatt, csak egy pályázat érkezett, az Ikarus villanybuszokat értékesítő Electrobus Europe Zrt.-től. A cég a buszt 148 929 274 millió forintért adta volna Vásárhelynek. A Electrobus ajánlatát nem bírálták el és a tendert is eredménytelenné nyilvánították. Ezt azzal indokolta az önkormányzat, hogy legalább két ajánlatot vártak. Olyan paraméterekkel, amelyek az önkormányzat közbeszerzési kiírásában szerepeltek, az Ikarusz midije mellett csak a BYD rendelkezik hasonlóan kialakított modellel – adta hírül a szakportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában