Adományoknak köszönhetően sikerült beszerezni a gyógyulást segítő eszközöket

2020.02.10. 13:19

Sokan küzdenek a földeáki Anitáért

Egy új, mozgatható ágy, illetve különböző mozgatóberendezések is segítik mostantól a súlyos agyvérzés miatt lebénult földeáki Pál Anita gyógyulását. Szakemberek is foglalkoznak vele.

Szabó Imre

Mikáczó Sándor a makói gyárban ismerkedik az otthonápolásra kifejlesztett ággyal.

Fotó: Kovács Erika

A földeáki Pál Anita és család­jának története, amelyről a Dél­­magyarország is többször be­­számolt, nagyon sokakat meg­­érintett. Megírtuk: Mikáczó Sándor élettársa 2018 tavaszán nagy kiterjedésű agyvérzést kapott, jelenleg lényegében ma­­gatehetetlen, teljes ellátásra szorul. Többször szerveztek jótékonysági akciót a család megsegítésére, amelyről itt és itt olvashatnak.

A férfi emiatt kénytelen volt feladni korábbi munkáját, közben két lányukról is gondoskodik, vezeti a háztartást, és maga sem egészséges: agydaganattal műtötték nem sokkal Anita megbetegedése előtt.

Anita egy ideiglenesen kölcsönkapott, nem feltétlenül be­­tegápolásra alkalmas ágyon gyó­­gyult idáig. Sándor most Anita gyógytornászán keresztül kapcsolatba lépett egy szintén otthon gyógyuló apátfalvi beteggel, aki a makói DUOCOR Ipari Bt.-től vásárolt ágyon lábadozik.

Megkereste a vállalkozást, amelynek a termékportfóliójában elsősorban Nyugat-Európá­­ba szállított, kimondottan ott­­honápolásra alkalmas, speciá­lis ágyak is szerepelnek. A cég in­­gyen felajánlott egy korábban kifejlesztett, egyedi kórházi mintaágyat, Sándor azonban in­­kább egy újonnan gyártott, ke­­vésbé intézményi külsejű, de ugyanúgy motoros működtetésű ágyat választott, amelyet a cégtől nagyon kedvező áron megvásárolhatott, a lehető legrövidebb határidővel. Amikor az ágy elkészült, az átadás betanítással is párosult: minden funkciót ki lehetett próbálni, hogy a betegnek és az ápolóknak, családtagoknak egyaránt a legnagyobb hasznára és kényelmére lehessen. Sándort sikerült megnyugtatni: bár nem jellemző a meghibásodás, de garanciális időn belül természetesen cserealkatrészt kaphat.

Az ágyat és a mellé ajándék­­ba kapott éjjeliszekrényt már használatba is vették.

– Anitán egyelőre még nem látványosak a javulás jelei, de mindent megteszünk érte – mondta Mikáczó Sándor.

– Az adományoknak köszönhetően beszereztük a térdmozgató gépet, megrendeltük a váll­­mozgatót, jár hozzánk tor­­nász és logopédus is – tette hoz­­zá a férfi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában