Helyi közélet

2020.05.26. 13:23

Mesefigurákkal várják a gyerekeket

Mint a mesében, úgy kezdődött minden.

Tóth A. Péter

Az óvónők festették a vidám állatfigurákat.

Fotó: TÓTH A. PÉTER

Volt egyszer egy kényszerszünet miatt gyerekek nélkül maradt óvoda, ahol az óvónők úgy gondolták, a falakra ráférne egy tisztasági festés. Az önkormányzat adta a pénzt, az óvónők megvették a festéket, ecsetet, és beleadtak mindent. Három csoportszoba van, mindegyik falának színeit felfrissítették, ki-ki a saját termét varázsolta újjá.

FOTÓ: TÓTH A. PÉTER

– 2019. szeptember elsejével községünkben egyesült az óvoda és a bölcsőde, így lettünk Újszentiváni Tölgyfa Óvoda és Bölcsőde. Tavaly szeptembertől az óvodában új kolléganőkkel indultunk, akik hamar beilleszkedtek, a gyerekek rövid idő alatt megszerették őket. Nagyon jó kis brigád jött össze, akiket még jobban összekovácsolt a közös alkotás – mondta lapunknak Révész Rozália intézményvezető. Az óvodapedagógusok vödröt ragadtak, létrára másztak, festették-meszelték a falakat, és megkérdezték az intézmény vezetőjét, ki lehet-e festeni vidám alakokkal a folyosót. Zöld utat kaptak, ceruzát, papírt fogtak, ötleteiket lerajzolták, végül megszavazták, milyen alakokat fessenek.

– Olyan mesefigurákat szerettünk volna, amelyek a gyerekek és szüleik fantáziáját is megmozgatják. A szereplők a fantáziánk szüleményei egy kis Bogyó és Babócás beütéssel. A gyerekeknek készítettük, hogy a nehéz távollét után egy igazi mese­oviba érkezzenek – mondta.

A lelkes csapatmunka nem ért véget. Ottjártunkkor volt, aki a figurákon tüsténkedett, amíg kolléganője a gyerekeknek tartott foglalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában