Újabb kiállítás nyílik

2020.07.03. 15:55

Czene Márta kapta a Táblaképfestészeti Biennálé fődíját

Czene Márta festőművész kapta kapta a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé fődíját, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését Homályosan című munkájáért – tájékoztatta a tárlatot szervező szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) sajtóreferense pénteken az MTI-t.

delmagyar.hu

Fotós: Torok Janos

A járványhelyzet miatt a virtuális térben megrendezett, július 12-ig a biennale.reok.hu címen látható tárlat elismeréseit Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, Aknay János festő- és szobrászművész, valamint Hérics Nándor grafikusművész ítélték oda.

A Magyar Művészeti Akadémia díját Végh András, a szegedi önkormányzat elismerését Sejben Lajos, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat díját Varga-Amár László, míg a Szegedi Vízmű Zrt. elismerését Budaházi Tibor kapta.

A virtuális tárlat 12 termében kortárs magyar művészek 109 festményével ismerkedhet meg a közönség, emellett izgalmas művészinterjúkat is láthatnak az érdeklődők. Az online kiállítás népszerű a közönség körében, eddig 18 országból érkeztek látogatók az erre az alkalomra készült a felületre – közölte a sajtóreferens.

Különleges, acélszobrászati alkotások érkeznek július 10-én a REÖK-be. A KÉSZ Csoportnál több évtizedes múltra tekint vissza a kultúra, a művészetek felkarolása, a megfogalmazott mecenatúra program részeként hozták létre a K-ARTS Művészeti Alapítványt. Az alapítványi gyűjtemény legunikálisabb része az acélszobrokat és az egyéb indusztriális alapanyagból készült műalkotásokat felvonultató kollekció. Ennek jelentős része a K-ARTS által szervezett, immár tizenhét éves múlttal rendelkező, Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion, nemzetközi alkotótábor keretében készült, ahol sajátos atmoszférájú ipari közegben alkothatnak évről-évre a művészek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában