Szeged

2020.08.17. 12:07

Közel négyezren látogatták meg a pénteken újranyitott múzeumot

Minden korosztályra gondoltak.

delmagyar.hu

Felújítás után újra megnyitott a Móra Ferenc múzeum. Fotó: Frank Yvette

Megnyitotta kapuit a megújult szegedi múzeum: közel négyezren voltak kíváncsiak a megújult Móra-múzeumra és a Vár és Kőtárra az első hétvégén. A látogatók birtokba vehették az új tereket, az új interaktív kiállításokat és a tetőkilátót is. – tudtuk meg a Móra Ferenc Múzeum közleményéből.

Sok új, izgalmas elemmel bővült a szegedi Vár és Kőtár. A Vár földszintjén elkészült egy minden elemében 21. századi állandó kiállítás a város múltjáról, ahol a látogatók valóban testközelből élhetik át a város fontosabb történelmi eseményeit. Ezen a részlege kiderülhet majd a látogatókról, vajon elítélték-e volna őket boszorkányságért és megtudhatják, milyen lehetett Rózsa Sándorként a várbörtönben raboskodni.

Így nézett ki a várbörtön. Fotó: Móra Ferenc Múzeum

 

Emellett egy látványos, buborékoló vízfal mutatja be az egykori Szeged térképét, de megismerhetjük a nagyárvíz pusztításának történetét és az egykor volt szegedi vár életét és lebontásának okait is.

Az épület új bejáratot kapott, ahol régészeti homokozó várja a legkisebbeket, valamint megújult a várkert is. A kőtár kibővült, így még több építészeti emléken keresztül ismerhetik meg a múltat az érdeklődők.

A témában eddig megjelent cikkeink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában