hasznos adomány

2020.11.23. 16:44

Légtisztítót kapott a szegedi hajléktalanellátó

Egy új légtisztító berendezést adott a Porsche Hungaria Kft. a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szegedi Hajléktalanellátó Központ Egészségügy Centrumának.

S. Z.

Nagyobb biztonságban lesznek mostantól az ellátottak.

Fotó: Török János

Az adományt november 23-án vette át Czibulya-Oláh Tímea intézményvezető, aki a Délmagyarországnak elmondta, hogy a berendezés az Alsókikötő sor 13. szám alatti Egészségügyi Centrumba kerül, ahol jelenleg is 30 beteget ápolnak.

Az intézményvezető szerint hasznos adományt kaptak, mert több olyan betegük van, akit időnként el kell vinni más ellátásra például a klinikára, és fennáll a veszélye, hogy amikor visszatér, valamilyen fertőzést hoz magával. Czibulya-Oláh Tímea úgy fogalmazott, hogy nagy megnyugvást jelent nekik, hogy megérkezett az új gép az Egészségügyi Centrumba.

Nagyobb biztonságban lesznek mostantól az ellátottak.
Fotó: Török János

A Porsche Hungaria Kft. minden megyeszékhelyre és két budapesti intézménybe juttat el ilyen berendezéseket, összesen 20 darabot. Ezek folyamatosan fertőtlenítik a helyiségeket. A gépek hosszú távú működtetéséhez szükséges hatóanyagot is biztosítják. A Mobilsept Kft. által gyártott professzionális eszköz az ózongenerátoros fertőtlenítésen túl egy speciális védőréteget is kijuttat a felületekre, ezzel nagy mértékben megnöveli a fertőtlenítés hatásait.

A cég egy hónapon keresztül – a Volkswagen szervizhálózatukba javításra érkezett minden autó után – 1000 forintot ajánlott fel a járványhelyzet enyhítésére. Ebből csaknem hétmillió forint jött össze, amit tíz millióra egészítettek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában