forrást találtak rá

2020.11.06. 07:43

Régóta beázik a deszki faluház, most orvosolják a problémát

A deszki faluház kupolatermében régóta küzdenek beázással a rossz tetőhéjazat miatt. Most pályázati forrásból lecserélhetik, ezt követően pedig az évekkel ezelőtt, saját forrásból megvásárolt parkettát is leteszik.

K. A. R.

Deszk – 2020.11.05. Megújul a deszki faluház kupolaterme a Magyar Falu programban. Képen: Az épület egyik oldala jelenleg is beázik. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A deszki önkormányzat is sikeresen pályázott a Magyar falu program azon kiírására, amely a helyi faluházak és polgármesteri hivatalok épületeinek felújítását célozta meg. Mintegy 13,5 millió forintot nyertek, így megoldódik a faluház kupolatermének problémája. Király László polgármester lapunknak elmondta, hosszú ideje küzdenek beázással a teremben, azonban nem volt keretük arra egészen eddig, hogy lecseréljék a tetőhéjazatot, amely bitumenes zsindelyből van.

Most azonban a sikeres pályázat által véget vethetnek a terem rongálódásának, lecserélik a héjazatot. A településvezető elmondta, hamarosan kiírják a felhívást, hogy keresik a kivitelezőt a beruházásra.

Beszélt arról is, hogy még 2017-ben döntött a képviselő-testület arról, hogy felújítják a kupola- és a színháztermet is, az utóbbi helyiségben el is tudták végezni idén tavasszal a munkát. 4 millió forintból kicserélték a székeket a nézőtéren, valamint tűzálló padlószőnyeget tettek le, ezzel fedték be a falakat is.

Azonban a kupolaterembe hiába vásárolták meg három évvel ezelőtt az új parkettát, nem tudták letenni a beázás miatt, helyette sokszor vödröket kellett a padlóra helyezniük. Ha a programból elnyert pénzből elkészül a héjazat, a tervek szerint még idén, akkor a padlózat is megújul. A polgármester megjegyezte, már egy-másfél centiméteres hézagok vannak a parkettalapok között, ezért is bíznak abban, hogy jövő év elején kit tudják cserélni a padlót.

Megyénkben egyébként 12 település nyert forrást a programban, így erre a célra összesen 98 millió 413 ezer forint érkezik hamarosan. Deszk a második legnagyobb nyertese a kiírásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában