Helyi közélet

2020.12.21. 11:08

600 családnak főztek

Példaértékű összefogásnak lehettünk szemtanúi advent negyedik vasárnapján Kiskundorozsmán, ahol a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Kiskundorozsmai Lokálpatrióták Egyesülete, a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány, a Dorozsmai Maszkos Kórus és a Vidám Nők Klubja dolgozott egész nap azért, hogy a nélkülözőknek is szép karácsonya legyen.

K. A. R.

Szeged – 2020.12.20. 500 rászorulónak nagy bográcsokba főzik a halászlevet Dorozsmai Művelődési ház udvarán, és pakolják az ajándékcsomagokat. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A művelődési ház udvarán méretes bográcsokban halászlé főtt, miközben a házon belül a süteményből, gyümölcsből és tejtermékből összeállított csomagok készültek.

Hajdú Géza, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, az eredeti terv az volt, hogy ötszáz személynek visznek adományt, de az aktivistáik annyi rászoruló személyt gyűjtöttek össze egy listára, hogy végül hatszáz családnak és idősnek segítettek. Megtudtuk, milliós nagyságrendű adományról van szó, amelyből mindenki egyformán részesült.

Halászlevet és élelmiszercsomagot kaptak Kiskundorozsmán a rászorulók.
Fotó: Karnok Csaba

A jótékonysági kezdeményezéshez idén is hozzájárult Mihálffy Béla, önkormányzati képviselő,

aki arról számolt be a Délmagyarországnak, hogy mára már hagyománnyá vált, hogy a karácsony előtti vasárnapon csomagokkal és ebéddel kedveskednek a rászorulóknak.

Ezt eddig minden évben a Mindenki Karácsonya nevű eseményen tették meg, a vírushelyzet miatt azonban ez idén elmaradt, így házhoz vitték az ajándékokat – tette hozzá. Megjegyezte, a közösségi összefogásnak Lauer István volt képviselőtársa és Kalló István részönkormányzati tag is részese volt, továbbá több vállalkozó is bekapcsolódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában