a táborszervezők nagy veszteségeket könyvelhettek el a tavaly

2021.02.06. 19:05

Hétfőtől kaphatók a táborkuponok

A táborszervezők bíznak benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is megtarthatják vakációs programjaikat, ezért már készülnek a szezonra. Az Agórában akár már hétfőtől lehet helyet foglalni: a táborkupont megvásárlók elsőként választhatnak majd a március közepén nyilvánosságra kerülő kínálatból.

T. K.

A választék általában igen széles: tavaly például cybertáborban is részt vehettek a gyerekek. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Archív fotó: Karnok Csaba

Habár mind a napközis, mind az ottalvós táborok megtartására engedélyt kaptak, a táborszervezők jelentős veszteségeket könyvelhettek el a tavalyi esztendőben. A

Táborfigyelő kutatást végzett több mint kétszáz táborszervező részvételével, akik összesen nyaranta több mint 50 ezer gyermek vakációzásában működnek közre. Ebből kiderült, a táborok fele 10-70 százalék közötti árbevétel-csökkenést tapasztalt az előző szezonban, míg 16 százalékuk egyáltalán nem tudta megtartani gyermekrendezvényeit. Ennek ellenére bíznak a jövőben, és készen állnak arra, hogy a turnusonként kötelező fertőtlenítés és egyéb egészségügyi előírások betartása mellett a lehető legnagyobb bizalmat szerezzék meg a szülők részéről.

Nincs ez másképp a Szent-­Györgyi Albert Agórában sem. Orbán Hédi igazgató elmondta, bízik benne, hogy a mostani nyár jobb lesz, mint a tavalyi.

– Mivel az előző évben az iskolabezárások ellenére a tanév végeztével már lehetett táborokat tartani, nem tartom valószínűnek, hogy idén ez másképp lenne. Egy ezzel ellentétes döntés nagy érvágás lenne, hiszen a gyerekeknek is szükségük van az élményekre – érvelt.

A választék általában igen széles: tavaly például cybertáborban is részt vehettek a gyerekek.
Archív fotó: Karnok Csaba

Már javában készül az idei Vakáció programfüzet, a tervek szerint pedig március közepére elérhetővé válik az idei táborkínálat. Újdonság, hogy ezeket a helyeket a korábbi évekhez képest jóval hamarabb le lehet majd foglalni.

– Hétfőn válik elérhetővé az Agóra webáruházában a tábori kupon, amelynek értéke megegyezik a táborok árával. Ezt a szolgáltatást azért indítottuk el, mert sok olyan jelzés érkezett hozzánk, hogy szeretnének tábori élményt ajándékozni gyermeküknek vagy unokájuknak. Mostantól erre lehetőség nyílik, ráadásul azok, akik kupont vesznek, elsőként választhatnak majd a táborkínálatból – mondta el Orbán Hédi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában