Már elsőtől tanulhatnak informatikát

2021.02.23. 17:45

Legóval tanulják a matematikát a makkosházi Bonifert Domonkos Általános Iskolában

A koronavírus miatt a legtöbb általános iskola – egyelőre úgy tűnik – nem, vagy csak online tud nyílt napokat tartani, így a leendő elsősök szülei számára megnehezedett az iskola­választás. Nekik segítünk intézménybemutató sorozatunkkal. Ismerjék most meg a makkosházi Bonifert Domonkos Általános Iskolát.

Timár Kriszta

Szeged 2021.02.22. Bonifert Domonkos Általános Iskola fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Két általános tantervű osztály indítását tervezi szeptemberben a makkosházi Bonifert Domonkos Általános Iskola. Az intézmény – amely egy kiváló matematikatanár nevét viseli – ezt a tantárgyat, illetve az informatikát is kiemelten kezeli.

Haladnak a korral a Bonifert-iskolában, tableten is tanulnak a gyerekek.
Fotó: Kuklis István

Husztáné Gyursánszki Erzsébet intézményvezető elmondta, az iskolában már első osztálytól kezdve lehetőséget biztosítanak az informatika tanulására kis létszámú csoportokban, jól felszerelt szaktantermekben.

– Az algoritmikus, problémamegoldó gondolkodást Bee-Bot robottal, BBC micro:bit panellel és LEGO-robotok segítségével fejlesztjük. LEGO matekfoglalkozásainkon valódi játékos tanulást valósítunk meg a LEGO Education által létrehozott MoreToMath, matematikaoktatásra kifejlesztett eszközzel. Matematikai problémák megoldásán keresztül a logikus gondolkodás képességét erősítjük tanítványainkban, térben látják a számokat, mennyiségeket, kézzel fogható modell segíti az elvont műveletek megértését – magyarázta a módszer előnyét.

A matematika iránt érdeklődő, tehetséges gyerekek tanulnak az emelt szintű tanterv szerint haladó osztályokban.

A 4. évfolyamon plusz két tehetséggondozó órát biztosít csoportbontásban az iskola. A felső tagozaton az emelt szintű matematika és az angol nyelv oktatása csoportbontásban folytatódik. Mindezeknek köszönhetően az iskola tanulói évek óta sikeresen szerepelnek városi, megyei és országos tanulmányi versenyeken. Az angol nyelvet szintén első osztálytól oktatják, kis létszámú csoportokban, játékosan. Felső tagozaton pedig plusz órákat biztosítanak a természettudományos tárgyak tanulására is.

– Sokat teszünk a tanulók tehetséggondozásáért. Alsóban matematika, magyar nyelv, dráma, kézműves szakkör, énekkar működik. Felsősöknek dráma, LEGO-robot-programozás, rajz és festészet, biológia, valamint média szakkört, illetve énekkart kínálunk délutánonként

– sorolta.

A makkosházi Bonifert iskolában kiválóak a feltételek a sportoláshoz is. A parkosított udvaron füves focipálya, kosárlabdapálya és kézilabdapálya is található, a mindennapos testneveléshez pedig rendelkezésre áll egy nagy, kettéválasztható tornaterem, egy új tornaszoba és egy táncterem is.

Fotó: Kuklis István

– Az ingyenes sportolási lehetőségek közül a diákok választhatnak labdarúgást, kézilabdát és kosárlabdát is, emellett pedig társastáncot és néptáncot oktatunk órarendi keretek között minden gyereknek első osztálytól. Negyedik és ötödik évfolyamon pedig testnevelésóra keretében úszni is visszük tanulóinkat – mondta el Husztáné Gyursánszki Erzsébet.

A Bonifert Domonkos Általános Iskola örökös ökoiskola, ennek megfelelően kiemelkedően képviseli a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiai értékeit. Emellett két évfolyamon Boldog iskola programot is működtetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában