megszólalt a képviselő

2021.02.22. 12:34

Kihűléssel kezelték a makói SBO-n Szabó Bálintot

Nem igaz az az állítás, hogy Szabó Bálint önkormányzati képviselőt egy héttel ezelőtti eltűnését követően a makói pszichiátriai osztályon ápolták, hanem a sürgősségi osztályon kezelték kihűlés miatt – ez derült ki a képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

K. A. R.

Egyelőre nem nyilatkozik eltűnésének részleteiről a szegedi képviselő. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Szabó Bálint hangsúlyozta, egyes sajtóorgánumok lejárató kampányba kezdtek az eltűnését követő néhány órán belül, és valótlanul állították azt, hogy a Szegedi Tudományegyetem pszichiátria osztályán kezelik, míg a város polgármestere a közösségi oldalán írta azt, hogy gyógykezelésre szorul a képviselő.

Kiemelte, ezek már nem álhírek, hanem az alapvető emberi méltóságát és becsületét megsértő állítások, amiért feljelentést tett hétfőn.

Mint ismert, egy héttel ezelőtt, február 15-én futni indult felsővárosi otthonukból az újszegedi ligetbe, ezt követően tűnt el. Hétfői beszámolója szerint az ezt követő 15 óra eseményeiről nyilatkozni még nem kíván, de szabadság megsértése gyanújával rendőrségi nyomozás zajlik.

Egyelőre nem nyilatkozik eltűnésének részleteiről a szegedi képviselő. Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

Kiderült, az eltűnését követően este 8 óra körül az M43-as autópályánál, a Rákosi úton mezítláb és alsónadrágban sétált, majd segítségkérő intésére egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg, aki mentőt hívott hozzá. 32 fokos testhőmérséklettel, hőtartó fóliában és melegítő infúzióval szállították a makói sürgősségi osztályra, ahol kihűléssel kezelték, valamint ellátták a bal kezén lévő égési sérüléseket is.

Neurológiai tünet nélkül, a szükséges vizsgálatok és kezelések után rendőrautó szállította haza éjjel.

Leszögezte, nem önszántából került Makó határába, azonban a történtekről addig nem szeretne nyilatkozni, amíg az egy hete szerzett felsőlégúti tünetei, a láz és az izomfájdalom el nem múlik, valamint amíg családjával a lelki traumát fel nem dolgozzák.

Megjegyezte, hozzájárul ahhoz, hogy az egyetem cáfolja, hogy a pszichiátriai osztályon kezelték, emellett a sajtó számára nyilvánossá teszi orvosi leleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában