Hangulatos környezetben Algyőn

2021.03.06. 17:02

Éttermet és tetőteraszt alakítanak ki a Tisza-parton

Újabb szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe az algyői Tisza-parton az arra kirándulók és a helyiek. Modern stílusban hangulatos környezetet teremtenek, éttermet és tetőteraszt alakítanak ki, valamint a tanösvényt is megújítják.

Kiss Anna

Hangulatos környezetben fogyaszthatunk majd halat Algyőn – mutatja a helyszínt Molnár Áron polgármester. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Érdemes lesz nyáron az algyői Szent Anna-kikötőt választani, ha szabadidő eltöltéséhez keresünk programot, ugyanis tovább fejlesztik a Tisza partján kialakított területet. A kilenc lábon álló, régen a gabonarakodóhoz tartozó épület alapját használva, halas fogásokat kínáló éttermet hoz létre az önkormányzat, amelyhez tetőterasz is készül. Mindezt egy LEADER-es pályázatból és saját forrásból hozzák létre tavasszal.

Hangulatos környezetben fogyaszthatunk majd halat Algyőn – mutatja a helyszínt Molnár Áron polgármester. Fotó: Frank Yvette

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, ko­­rábban már elnyertek egy LEADER-pályázatot, amelyből a régi fehér iskolát szerették volna átalakítani vízi központtá a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen, azonban a pandémia közbeszólt, nem tudták megvalósítani a tervet, így vissza kellett adni a forrást. Most ennek a pénznek az elnyerésére pályáznak ismét, hogy 18 millió forintból fejlesszék a kikötőt.

Beszélt arról is, hogy a 2019-ben átadott Szent Anna-kikötőbe egy halsütödét álmodtak meg korábban,

amit meg is nyitottak, és hamar beigazolódott, hogy többek negatív véleménye ellenére sikeres a hely, mindennap tele voltak a padok és az asztalok vendégekkel. Hozzátette, akkor egy olyan vállalkozót sikerült találniuk az üzemeltetésre, aki algyői halászcsaládból származik, és régóta vendéglátással foglalkozik, így éttermi szintűre emelte a helyszínt. A jövőben is ő üzemelteti majd az éttermet, az önkormányzat vele szeretne közösen egy színvonalas helyet kialakítani.

Fotó: Frank Yvette

A halételek mellett persze a magyaros fogások sem maradnak majd el.

Figyelmet fordítanak a vendégek kényelmére is, zárható lesz az éttermi rész, így a szúnyogok sem zavarják majd az embereket.

A tervek szerint május végétől élvezhetik majd a szolgáltatásokat az arra kirándulók. Lent, a kikötőben lévő kis épületnek is új funkciót adnak, például borkóstolókat és kártyapartikat szervez majd ott az önkormányzati tulajdonú Gyevikult Nkft. Továbbá a két tanösvény is új arculatot kap majd, valamint egy futókört is létrehoznak ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában