Helyi közélet

2021.03.25. 11:41

Szent József gyerekrajzokon – Kihirdették a pályázat nyerteseit

Az idei Szent József-emlékév alkalmából rajzpályázatot hirdetett a felsővárosi Szent Miklós plébánia óvodás és általános iskolás, hittanos gyermekek részére.

Pályázni szabadon választott technikával készült képpel lehetett az alábbi témákban: Szent József, Mária jegyese, Jézus nevelőapja, a munka méltósága és a család, valamint József, a szerető, gyengéd apa, aki Isten akarata szerint él.

A felhívásra 93 alkotás érkezett, ezeket a járványhelyzet miatt egy későbbi időpontban állítják ki a szervezők.

Az egyik díjazott alkotás. Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Az óvodás korosztályban a Fénysugár Katolikus Óvoda nö­­vendékei arattak győzelmet: Horváth Diána és Könyves Sára, Andorka Luca, Horváth Nóra és Könyves Gréta.

Az alsó tagozatos korcsoport első helyezettje Gál Szilvia (Rókusi Általános Iskola) lett, a második helyen Lázár Anna és Eperjesi István Noel (Karolina iskola) végeztek, a harmadik helyezést Papdi

Bianka és Kece Zelma (Dózsa György Általános Iskola) nyerte el, különdíjjal pedig Szabó-Tönki Auróra Noémit és Ajtai Zidánt (Dózsa György Általános Iskola) méltatták.

A felső tagozatos korcsoportban Nagy Fruzsina (Tarjáni Két­­tannyelvű Általános Iskola) pályaműve aratott győzelmet, második helyen Eperjesi Boglárka Fanni (Karolina gimnázium) végzett, a harmadik helyezést pedig Zagal-Kiss Julianna (Dózsa György Általános Iskola) nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában