Kiskundorozsma

2021.06.09. 12:05

Ráfért már a felújítás a Jerney utcai óvodára – Fotók

Teljesen új külsőt és belsőt kapott a dorozsmai Jerney utcai óvoda, hamarosan visszaköltözhetnek a gyerekek. A lapunknak nyilatkozó szülők örülnek a fejlesztésnek, hiszen évtizedek óta nem volt korszerűsítve az épület.

Kiss Anna

Mucsi Amadea és Farkas Tibor gyermekei is hamarosan élvezhetik a korszerű intézményt. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Még júniusban elkészül a Jer­ney utcai óvoda felújítása Kis­­kundorozsmán, így visszaköltözhetnek a pedagógusok és a gyermekek a Teréz utcai óvodából – erről számolt be a Délmagyarországnak Mihálffy Béla önkormányzati képviselő.

Mucsi Amadea és Farkas Tibor gyermekei is hamarosan élvezhetik a korszerű intézményt.
Fotó: Frank Yvette

A képviselőtől megtudtuk, a munka tavaly szeptemberben kezdődött, és az elmúlt hónapokban többek közt cseréptetőt kapott az épület, kicserélték az összes nyílászárót, a burkolatok is teljesen megújultak, épp úgy, mint a fűtésrendszer. Szigetelést kapott az ingatlan, elvégezték a belső festéseket, felújították a konyhát, valamint a játszóudvart és a járdákat is rendezték. Hozzátette, már az utolsó simításokat végzi a kivitelező.

A ne­­velőtestület bútorai is korszerűbbek lettek, bár ez nem volt a beruházás része, a képviselő felajánlása által mégis megtörténhetett a csere.

Jól látszik, hogy teljesen átalakult az intézmény, ezt a színes falfestmények is jelzik kívülről.

Mucsi Amadea édesanya pedig arról számolt be lapunknak, hogy a szülők és a gyermekek egyaránt nagyon várják már a költözést, hiszen gyönyörű és modern épületet kapnak, amit szerinte megérdemeltek már az óvodások, az óvó nénik és a dadusok.

Hozzátette, kisfiuk már csak pár hónapig élvezheti az új környezetet, hiszen iskolába megy, de érkezik az utánpótlás, ugyanis kislányuk is eb­­be az óvodába jár majd ősztől. Kiderült, a dorozsmai családnál hagyomány, hogy a Jerney utcai intézményben telnek az óvodás évek, hiszen az édesapa, Farkas Tibor is itt volt kiscsoportos még 1979-ben.

Ő arról beszélt, hogy az utóbbi 40 évben elavultak a nyílászárók és a szigetelés, tehát időszerű volt a beruházás.

A szegedi önkormányzat egyébként még évekkel ezelőtt nyert uniós forrást az óvoda korszerűsítésére, 2016-ban mintegy 135 millió, 2018-ban pedig csaknem 206 millió forintot kaptak. Az előbbi összeget nettó 54,4 millió forint önerővel egészítette ki az önkormányzat. De hiába volt meg a pénz, tavaly őszig nem történt előrelépés.

A dorozsmai óvoda még az 1970-es években épült, azóta nagyobb jellegű renoválás nem volt, egészen eddig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában