#napszínes

2021.08.25. 19:07

Mosolygós fadinnyék

Nyári Lászlónétól korábban is kaptunk már érdekes fotókat. Lapunk olvasója a közelmúltban egy hegyvidéki barangolás során bukkant a kedves ötletre. Ha már észrevette, úgy döntött, megörökíti, és elküldi szerkesztőségünkbe a képet a gondolatai­val kiegészítve.

Munkatársunktól

– Egy túra során kedves látványban volt részem, az egyik hétvégi házacskánál mosolyogtak rám a különleges dinnyeszeletek. Az jutott eszembe, hogy itt bizonyára mindennap van dinnye, bár igaz, hogy csak fadinnye – mesélte lapunknak Nyári Lászlóné, és hozzátette, valószínű, hogy gyermekek ké­­szítették őket, ezért is voltak nagyon kedvesek számára.

Olvasónknak nagyon megtetszett az ötletes dinnyedekoráció.
Olvasói Fotó: Nyári Lászlóné

– Ágasvárra igyekeztem, a Csörgő-patak melletti túraösvényt figyelve. Útközben érintettem Pásztó-Mátrakeresztest, a mintegy 450 méter tengerszint feletti magasságban fekvő, 380 főt számláló kis települést. Ennek a falunak különlegessé­­ge a hagyományos fakanálkészítés. Ez a tevékenység a mai napig sok családnak ad megélhetést, hazai és külföldi megrendelésekre dolgoznak. Még a helyi étterem neve is Fakanalas csárda – mesélte.

Nyári Lászlóné szerint a kel­lemes hegyi klíma, az erdő csendje, a madarak és mókusok társasága mind-mind a városi ember testi-lelki-szellemi feltöltődését segítik. Mindamellett a helyi lakosok is szívesen fogadják az arra túrázót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában