Csongrád-Csanád megye

2021.10.11. 13:08

Támogatás üzemek fejlesztésére

delmagyar.hu

– Már lehet pályázni a takarmány-előállítási tevékenység fejlesztésére kiírt 50 milliárd forint keret­összegű új felhívásra – közölte Nagy István. Az agrárminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” program olyan területekre is kiterjed, amelyek nélkülözhetetlenek az erős mezőgazdasághoz, de eddig nem kaptak megfelelő lehetőséget fejlesztésekhez. A felhívás a haszonállattakarmány-gyártáshoz és a kedvtelésből tartott állateledel készítéséhez kapcsolódó fejlesztésekhez is kínál támogatást. Többek között a takarmánygyártáshoz szükséges épületek építésére, bővítésére és felújítására is lehet forrásokat igényelni. Emellett a tevékenységhez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzésére is van lehetőség.

– A versenyképes állattartás elengedhetetlen eleme az a minőségi termékeket előállító, gazdaságos takarmánygyártás, amely a termelési költségek 60-70 százalékáért felelős – hangsúlyozta Nagy István.

A vissza nem térítendő tá­mogatás minimuma 50 millió forint, maximuma pedig 2 milliárd, a pénzügyi segítség régiónkban az összes elszámolható költség 50 százaléka. A felhívás a www.palyazat.gov.hu oldalon érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában