Szombaton nyitás

2021.10.01. 07:00

Új otthont kapnak a Cserkó kereskedői

Mintegy 150 árus, lángosos és kürtős kalácsos várja október 2-tól a vásárlókat a Hambár út 5. szám alatt. Új piac nyílik ugyanis a Tisza Expo telephelyén. Bitó Klára ügyvezető számolt be lapunknak a legfontosabb tudnivalókról.

Kiss Anna

20210929 Szeged új helyre költözik a Cserepes sori piac fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Heti Piac (HePi) – ezzel a névvel nyílik meg szombaton Szegeden, a Hambár út 5. szám alatt egy vásár, azonban a működtető cég, a Tisza Expo Zrt. ügyvezetője, Bitó Klára leszögezte, ez nem a Cserepes sori piac utódja lesz, ez egy teljesen új kezdeményezés. Ugyanakkor az árusok többsége megegyezik azokkal, akik az idén télen, a szegedi önkormányzat által bezárt Cserkón árusítottak.

Október 2-tól minden szombaton vásárolhatunk majd Szegeden, a Hambár út 5. szám alatt. Fotó: Kuklis István

Bitó Klára lapunknak elmondta, először a Napfénypark melletti területen tervezték megnyitni a vásárt, azonban az eredménytelen lett, majd közbeszólt a pandémia is, végül úgy döntöttek, a Szegedtől 4,6 kilométerre lévő területen, a társaság telephelyén nyitják meg a piacot.

A most szombati, valamint a jövő hét szombati próbanyitás lesz, a valódi nyitás október 17-én történik meg.

Beszélt arról is, hogy minden héten csak szombaton lehet majd vásárolni, 6 és 13 óra között tartanak nyitva. A kereskedők olyannyira várják a nyitást, hogy az elmúlt hetekben többen kilátogattak a piac területére és segítettek az előkészületekben, ezt pedig majd honorálják nekik a mínusz egyedik és a nulladik napon.

Azt már Ajtai Évától, a Cserepes sori piac árusait összefogó személytől tudtuk meg, hogy mintegy 150 árus portékáiból válogathatunk október másodikától minden szombaton.

Persze az időjárástól függ a kereskedők száma. Ajtai Éva beszélt arról is, hogy a Cserepes sori piacról ismert lángossütők is kint lesznek, továbbá büfét is nyitnak, valamint kürtős kalácsot is lehet majd kapni.

Fotó: Kuklis István

A vásárba az 5030-as és az 5031-es számú röszkei busszal lehet kijutni, amiről a Széchenyi Evezős pálya, azaz Maty-éri buszmegállónál kell leszállni. Onnan az úttesten átkelve, gyalogosan az Új Élet utcán lehet a vásár területét megközelíteni. Ajtai Éva közölte, egy másik típusú kijutási lehetőséget is biztosítanak busszal, ugyanis egy vállalkozó jelezte, hogy a kisbuszával október 17-től minden héten kiszállítja a Cserepes sorról a vásárlókat és vissza is viszi őket oda. Mindezt a helyi járatos buszjegy árán lehet majd igénybe venni.

Azok, akik autóval szeretnének kilátogatni, a Röszkei úton haladva balra, az Új Élet utcára kell letérjenek, vagyis a Mezőker Kft.-t és a Hambár Kft.-t jelző táblánál. Ekkor már rögtön szemben lesz a vásárlói parkoló felirat, a parkolót ingyen lehet használni. Onnan balra kifordulva, egy rövidebb sétát megtéve található meg a vásár.

Érdemes követni a Röszkei úti Vásár nevű Facebook-oldalt, ahol folyamatosan friss információkat tesznek közzé a vásárral kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában