Szegedi hírek

2022.05.02. 16:35

Szociális lakásokat adtak át

Lezárult Szegeden újabb 15 szociális alapú bérlakás és 4 ifjúsági garzon pályáztatása. A lakások új bérlői az ezzel járó oklevelet hétfőn délután vették át Botka Lászlótól a szegedi városháza házasságkötő termében.

Folytatni szeretnék a szociális lakásprogramot. Fotó: Frank Yvette

A polgármester rövid beszédében elmondta, hogy a szociális lakásokra 19 család pályázott, közülük végül 15-en feleltek meg az összes feltételnek. Ők, és négy 35 év alatti fiatal költözhet így a napokban új lakásba. A rendezvényen az is kiderült, hogy Szegeden az utóbbi években 700 önkormányzati lakást újítottak fel, összesen 1,5 milliárd forint értékben.

Botka László arról is beszélt, hogy a szegedi pályáztatás objektív, fokozottan figyelembe veszik például a gyerekek számát családonként. 

Az ingatlanok bérleti díja pedig negyede, ötöde a piaci árnak a polgármester szerint, aki hozzátette, hogy a jövőben is folytatni akarják a szociális lakásprogramot.

A most pályáztatott lakások a Csongrádi sugárúton, a Hajlat, a Kemes és a Kereszttöltés utcában, az Olajbányász téren, a Nyitra, a Retek, a Szamos utcákban és a Temesvári körúton vannak. Ezek jellemzően egy vagy kétszobás ingatlanok, a bérleti díjuk pedig 16 és 24 ezer forint között mozog. 

A nyertes 35 év alatti fiatalok pedig a Cserzy és a Tápai utcában jutottak lakáshoz. Ezek egyszobás lakások, és 18 ezer forint a havi bérleti díjuk. Viszont a beköltözőknek fizetniük kell előtakarékossági számlára is 18 és 28 ezer forint közötti összeget havonta.

A szociális lakásokat először 5 évre adják bérbe, de ez az öt év lejárata után meghosszabbítható. A fiatalok viszont nem hosszabbíthatnak, nekik az öt év leteltével ki kell költözniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában