Szegedi hírek

2022.07.26. 20:48

Ismét demonstráció volt - Fotók

Az új kata szabályok ellen és a rezsicsökkentés megvédése érdekében tüntettek kedden Szegeden. Ételfutárból most sem volt hiány, szerintük nem megoldás, ha bejelentett munkavállalók lennének.

Ismét tüntetés volt Szegeden, megbénult a forgalom kedd este. Fotó: Török János

Az új kata szabályok ellen, a korábbi kata adózás mellett és a rezsicsökkentés eltörlése ellen tüntettek kedd este Szegeden pár százan "Gyurcsány ifjúsági tagozatának" kezdeményezésére. 

A Momentum programja miatt jelentősen megbénult a forgalom a megyeszékhelyen, hiszen a Klauzál térről a Fidesz székház elé vonultak, majd át a Belvárosi hídon, a Népkert soron, a Temesvári körúton, a Bertalan hídon, a Római körúton, a József Attila sugárúton és a Tisza Lajos körúton, megérkezve a Glattfelder térre. Épp emiatt a Szegedi Közlekedési Társaság már délután jelezte az utazóknak, hogy a késő délutáni, kora esti órákban több vonalon is késés, forgalmi zavar fordulhat elő.

Borsik Viktor, a Momentum megyei elnöke az indulás előtti felszólalásában a válságért és a megszorításokért, meg persze minden más olyan helyzetért a Fidesz-KDNP-t okolta, ami az ukrán–orosz háború miatt alakult ki, és egyébként az nemcsak hazánkat, hanem teljes Európát érinti. 

Tüntettek a rezsicsökkentés részleges eltörlése ellen is úgy, hogy az ellenzék hónapokkal ezelőtt a teljes rezsicsökkentést eltörölte volna, jól tükrözi ezt Gyurcsány Ferenc megnyilvánulása, aki szerint a rezsicsökkentés hülyeség, nincs mögötte haszon.

A keddi tüntetésen is jelen voltak az ételfutárok, közülük Hauk Dávid fel is szólalt, aki szerint a kormány 2-3 nap alatt lehetetlenítette el a munkáját és azt a reményszálat, amit a cég jelentett neki. Eközben az Origo viszont arról értesült, hogy az ételfutároknak a multinacionális tulajdonosaik kitrükközik, hogy továbbra is úgynevezett katások legyenek, és ne kelljen több adót fizetniük.

A beszéd után egy férfi kérdést szeretett volna feltenni a futároknak, a szervezők azonban ezt nem igazán engedték. Arról érdeklődött, hogy a futárcégek miért nem vállalják át a katások terheit, miért nem jelentik be őket munkavállalónak. Erre azt válaszolták neki, hogy nem oldható meg a 8 órás munkaviszony, ezeknél a cégeknél más a munkaszervezés, ha valakinek négykor lejárna a munkaideje, akkor is neki kéne teljesítenie a fél négykor beérkező ötven rendelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában