Szegedi hírek

2022.10.11. 16:27

Támogatták a legkiválóbb hallgatókat - Fotók

A Szegedi Tudományegyetem 2018 óta minden tanév elején átadja a Start ösztöndíjat a legeredményesebb új hallgatóinak.

Koós Kata

 Ebben a tanévben több mint 1100 gólya pályázott a támogatásra, közülük a 745 legeredményesebb hallgató tanévkezdését segítette az egyetem több mint 40 millió forint értékben. Ráadásul idén először Start Plusz ösztöndíjat is átadtak, amellyel a határon túli, de Magyarországon is érettségiző, illetve újraérettségiző jelentkezőit támogatta az intézmény. A keddi díjátadó ünnepségen a 12 kar legmagasabb pontszámot elért hallgatói képviselték a nyertes pályázókat.

A 745 támogatásban részesített hallgató közül 15-en 150 ezer forintos támogatást nyertek, 34 főt 100 ezer forintos támogatással segített az egyetem, 527 gólya 50 ezer forint ösztöndíjat kapott, 169 fő pedig Start Plusz ösztöndíjat. 

Az átadóünnepségen Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke, Gellén Klára oktatási rektorhelyettes és Újvári Edit, a Junior Akadémia igazgatója adta át az okleveleket. 

– A Start ösztöndíj sajátossága, hogy a kiválóságainkat tudjuk vele jutalmazni. Azokat a többlet teljesítményeket díjazzuk, amelyet a felsőoktatási intézménybe való belépés előtt produkáltak – mondta Gellén Klára, majd arra biztatta a díjazottakat, hogy vegyenek részt aktívan az egyetem közösségi életében, használják ki az SZTE biztosította lehetőségeket, mint a mentorprogram és a különféle fejlesztő szolgáltatások. Továbbá felhívta figyelmüket arra, hogy az SZTE a felvételtől a diploma átadásáig biztosít ösztöndíj-lehetőségeket a kiváló hallgatók számára. 

képalá: A keddi díjátadó ünnepségen a 12 kar legmagasabb pontszámot elért hallgatói képviselték a nyertes pályázókat. Fotó: Karnok Csaba

 

 

Címkék#SZTE#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában