Szeged

2022.10.21. 18:00

Telt házas kurzus az egyetemen

delmagyar.hu

Archív Fotó: Frank Yvette

Harmincadik alkalommal is telt házzal indult a Szegedi Tudományegyetem egyik legnépszerűbb kurzusa, amelyen minden évben hallgatók százai járják körül tudományosan a borkészítés geológiai, ideológiai és kulturális hátterét – adta hírül az egyetem. Mint írták, a 15 éve töretlen népszerűségnek örvendő képzés és az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézetének vezetőjéről, Pál-Molnár Elemérről a New Yorker Magazin is írt korábban. 

Pál-Molnár Elemér közölte, idén speciálkollégium részeként, általánosan művelő tárgyként oktatják a „Magyar borvidékek geológiája és kultúrája, a terroir tudománya” címmel ezt a tárgyat, melynek tartalma nagyon sokrétű, mint maga a borkultúra. A terroir magába foglalja mindazon tényezőket, amelyek együttesen határozzák meg egy borvidékről, vagy ezen belül egy kisebb területről származó bor egyediségét.

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában