Szegedi hírek

2023.01.05. 16:38

Január 9-től gyűjtik be Szegeden a karácsonyfákat

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatta a lakossgot, mikortól és hogyan zajlik majd a gyűjtés.

Delmagyar.hu

Fotó: Penovác Károly/MW

Január 6-án, Vízkeresztkor elkezdődik a karácsonyfabontási időszak. Január 9-én, hétfőn kezdi el elszállítani a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a karácsonyfákat Szeged utcáiról, ahogy a korábbi években, idén is díjmentesen - tájékoztatott a környezetgazdálkodás a facebook oldalán. Arra kérik a lakosságot, a fenyőfákat reggel 6 óráig helyezzék ki a kommunális hulladékgyűjtő edényzetek mellé díszítésmentesen, karácsonyfatalp nélkül - a szelektív hulladékgyűjtő szigetek illetve edények mellé ne helyezzenek fenyőt! Amennyiben a fenyő mérete meghaladja a másfél métert, kérik a tulajdonosát, vágja azt ketté, mert 1,5 méternél nagyobb hulladék nem tehető a jármű garatrészébe. A begyűjtés február 3-áig tart. 

A feleslegessé vált fenyőfák a szegedi hulladékudvarokban is leadhatók nyitva tartási időben, a nyitva tartásról a www.szegedihulladek.hu oldalon lehet tájékozódni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában