Szegedi hírek

2023.01.30. 16:40

Továbbra is szinte járhatatlan a Varsa utca

Hiába küzdenek évek óta, nem oldódik meg Klebelsberg-telepen a Varsa utcaiak ügye. Körülöttük már szinte minden utca burkolatát felújították, de ők továbbra sem tudnak normálisan közlekedni, a saját házukat sem könnyű megközelíteniük. A helyi képviselő azt mondta, hogy ő mindent megtesz, amit csak lehet.

Suki Zoltán

Mindössze egy 200 méteres szakaszt kellene rendbe hozni. Fotó: Karnok Csaba

Kétszer is meggondolják a Klebelsberg-telepi Varsa utcában lakók, hogy elinduljanak-e otthonról, vagy ne. És nem a rossz idő miatt, hanem azért mert az utcájuk szinte járhatatlan.

Az egyik ott élő, Szalma György a problémával már másodjára kereste meg lapunkat, először még évekkel ezelőtt. Most azt mondta, hogy a helyzetük ezóta sem változott.

– Cikkük után csak azt az eredményt értük el, hogy aszfalttörmeléket kapva legnagyobb gödröket feltöltötték, illetve mi saját kezűleg feltöltöttük. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy erre nincs nagy autósforgalom, nehezebb jármű talán csak a kukásautó, de arra feltétlenül szükség van. Ennek ellenére a szilárd útalap hiányában rendszeresen eltörik az út alatt húzódó eternit vízvezeték – mondta a férfi.

Ez egyébként már mindegyik ház előtt megtörtént, de mégsem történt semmilyen változás, ami azért is különös, mert nagyjából 200 méteres szakaszról van szó.

– Máig nem értem, hogy 2002-ben ezt a kis részt miért hagyták ki a szennyvízcsatorna telepítése után. Az akkori leköszönő fideszes városvezetés tévedésre hivatkozva még utolsó lehetőségként annyit megtett, hogy a kiegyengetett földre aszfaltba ágyazott törmeléket szórt, ami egy-két évig megfelelt. Az új városvezetéstől a végleges útfelújításra már csak ígérgetéseket kaptunk, pedig a szomszédos utcákat már többször is felújították – panaszkodott Szalma György.

Megkerestük az utca miatt a körzet képviselőjét. Simon-Fiala Donát azt mondta, hogy a megválasztása óta nyaggatja az illetékes irodát, hogy csinálják meg azt a szakaszt, amely előkelő helyen van a listán, de nem tud mást csinálni, mint újra és újra felhívni az iroda figyelmét arra, hogy azt ott meg kell csinálni.

Arra is volt példa, hogy a képviselő maga vitetett aszfaltot az utcába, de azzal tisztában van ő is, hogy az csak ideiglenes megoldás. Tehát úgy néz ki, hogy egyelőre marad a Varsa utca úgy, ahogy évek óta van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában