Szegedi hírek

2023.04.16. 18:10

Családi napot rendezett a Korábban Érkeztem Alapítvány - Galéria

Családi napot rendezett vasárnap délután a Szent Gellért Fórumban a Korábban Érkeztem Alapítvány. A rendezvényre több százan érkeztek Szegedről és a környékéről.

Munkatársunktól

Családi napra várta a koraszülött gyerekeket és családjukat vasárnap a Szent Gellért Fórumba a Korábban Érkeztem Alapítvány. Fotó: Karnok Csaba

A 14 órás kezdés után a bűvész kötötte le a gyerekeket. Kilencedik alkalommal rendezte meg vasárnap hagyományos családi napját a Szent Gellért Fórumban a Korábban Érkeztem Alapítvány. Az időjárás miatt idén a biztonság kedvéért fedett helyre vitték a rendezvényt. Rádi Kata alapító azzal kezdte, idén nem kell izgulni senkinek az időjárás miatt.

– Az egyházmegye támogatásával tudtuk itt megrendezni a családi napot. Ez egy régi, sikeres együttműködés, amiért nagyon hálásak vagyunk – mondta. 

Bálintné Katymarac Renáta Jánoshalmáról érkezett férjével, Róberttel és három gyermekével, Noával, Lénával és Benjaminnal. Noa delfines arcfestése éppen elkészült, már szaladt is tovább, hogy megnézze a bűvész produkcióját, akinek még segített is. Noa közreműködésével egy hófehér galambot varázsoltak elő.

– Ez egy nagyon jó közösség, jó érzés tartozni valahová. Bármilyen segítségre van szükségünk, itt megkapjuk – mesélte az édesanya, aki férjével együtt mentorként vesz részt az alapítvány munkájában. Mindketten laikus segítők, akik saját tapasztalatukkal támogatják a többieket.

Rádi Kata elmondta, előzetesen 420-an regisztráltak, és bár a koronavírus-járvány óta nehezebb megmozgatni az embereket, sokan el is jöttek közülük. A szórakozás mellett szakmai standok is elérhetőek voltak a rendezvényen. Kérdezni lehetett gyógytornásztól, konduktortól és volt zeneterapeuta is. A gyerekeket természetesen jobban érdekelték az egyéb programok, például a népszerű pónicikli, az arcfestés, hajfonás, ugrálóvár és a népi játékok.

Komplex támogató szolgáltatás

A Korábban Érkeztem Dél Alföldi Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány a Dél-Alföldi régióban (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád vármegye) a koraszülöttként született gyermekek családjainak komplex támogató szolgáltatását indította el 2018 év elején. A családi nap célja, hogy egy játékokkal teli önfeledt napot szervezzenek a koraszülött gyerekek és családjaik részére, valamint, hogy az érintett családoknak találkozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában