A volt jegyző a fia adatainak nyilvánosságra hozatala miatt beadvánnyal fordul az adatvédelmi hivatalhoz

2023.05.17. 12:57

Tatár Zoltán szerint MZP1G

„Sajnálom, nem tudtam, hogy MZP1G” feliratú táblát mutatott fel a keddi rendkívüli közgyűlésen Tatár Zoltán, Hódmezővásárhely volt jegyzője, volt vezető jogtanácsosa. A saját Facebook borítóját is megváltoztatta erre a feliratra.

Kovács Erika

Tatár Zoltán a keddi rendkívüli közgyűlésen véleményt nyilvánított a padsorban ülve, azt írta egy lapra, hogy sajnálja, hogy nem tudta, hogy MZP1G. Fotó forrása: Hódmezővásárhely önkormányzata közgyűlési közvetítése.

Tatár Zoltán a városházáról való távozása után, az elmúlt hetekben számos, a vásárhelyi önkormányzattal kapcsolatos ügyről libbentette fel a fátylat. Írt többek között arról, hogyan választották meg az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság tagjait, mi volt az előzménye a polgármester feleségével kötött titoktartási szerződésnek, de az indiai csalóról, a kabinetvezetőről is tett közzé bejegyzéseket.

Így nyilvánított véleményt a polgármesterről

– Az MZP1G egy véleménynyilvánítás volt részemről polgármester úr utóbbi időkben irányomba kifejtett rágalmazásairól. Úgy tűnik, ez a rágalmazás már nem csak felém irányul, hanem a velem korábban együtt dolgozó, közvetlen munkatársam is céltábla lett, akiről feltettek a közösségi oldalra egy félremagyarázott fényképet. Ez már az a szint, ami teljességgel vállalhatatlan. Ezért is gondolom úgy, hogy ezt a véleményt, hogy MZP1G, kiérdemelte tőlem Márki-Zay Péter 

– mondta lapunk megkeresésére Tatár Zoltán.

A volt jegyző a személyes Facebook profilján is borítóképet váltott. Fotó forrása: Tatár Zoltán Facebook borító.
A volt jegyző a személyes Facebook profilján is borítóképet váltott. Fotó forrása: Tatár Zoltán Facebook borító.

Még nincs munkája, többfelé pályázott

A volt jegyző úgy érzi, Márki-Zay Péter az ő gyermekére kihegyezve tartotta meg a keddi, közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját is. A fia korábban nyilvánosan meghirdetett pályázaton nyert el egy állást az önkormányzat egyik cégénél, egyetlen jelentkezőként, de januártól már nem ott dolgozik.

– A polgármester jogellenesen nyilvánosságra hozta a gyermekem adatait, hatósági eljárást kezdeményezünk, éppen most írom a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalnak a beadványt ezzel kapcsolatban

  – mondta Tatár Zoltán.

A polgármester által kémkedéssel is megvádolt Tatár Zoltánnak még nincs munkája. Álláskeresőként regisztrált, több helyre is pályázott.

Több fronton is pereskedik

A volt jegyző perei folyamatban vannak. Mint korábban megírtuk, az önkormányzat ellen munkaügyi pert indított, 12,7 millió forint átalány kártérítést kér a jogellenes jogviszony-megszüntetés miatt. A polgármester ellen Kis Andreával közösen személyiségvédelmi pert indítottak, de Tatár Zoltán büntetőfeljelentést is tett Márki-Zay Péter ellen ugyancsak a személyes adatai nyilvánosságra hozatala miatt. Utóbbi esetében a Békés Vármegyei Rendőr-Főkapitányság már tanúként meghallgatta. 

A városháza pedig információbiztonsági incidens miatt tett a volt jegyző ellen bejelentést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalhoz.

 

Tatár Zoltán egyébként a személyes Facebook profilja borítóképét is megváltoztatta az MZP1G feliratra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában