Szegedi hírek

2023.06.10. 15:00

Gyerekeket emelgettek a TIK-nél

S. Z.

Az eső ellenére sokan felkapták a gyerekeiket a flashmobon. Fotó: Török János

Sajnos a szakadó eső miatt kicsit kevesebben mentek el Szegeden szombaton a József Attila Tanulmányi és Információs Központhoz, hogy a magasba emeljék gyermeküket, de így is voltak legalább ötvenen, az igen szórakoztató rendezvényen.


Fotó: Török János

Gesztes Olympia, az esemény egyik szervezője elmondta, hogy már hatodik alkalommal, és ezúttal rendhagyó módon szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét. Idén ugyanis flashmob formájában lehetettr csatlakozni hozzájuk ezzel is kiállva amellett, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti. A flashmob mottója: Körülöttünk forog a világ! volt. Ezzel arra utaltak, hogy szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. A flashmob alapjának számító körtánc is ezt volt hivatott kifejezni, amelyet a mozgalom Youtube-csatornáján lehet megtalálni, és az érdeklődők onnan tudták ellesni a mozdulatokat.

Fotó: Török János 

Gesztes Olympia azt is elmondta, mozgalmuk célja, hogy minden gyermek megszülethessen, és tudatosítsák az emberekben azt, hogy a gyerekvállalás az örömről szól. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom mellett a rendezvénybe besegített a Szegedi Tudományegyetem, és a Táncolj babám csoport is.

Fotó: Török János


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában