Jegyzet

2023.06.07. 06:00

Valaki hibázott

Szabó Imre

Jómagam tisztelem a mentősöket. Újságírói pályafutásom alatt sok olyan történettel találkoztam, amelyek főszereplői nagy bajba kerültek, de a fehér ruhás szakemberek gyors, alapos munkájának köszönhetően nekem már hálásan nyilatkoztak arról: megmentették az életüket.

A mentősök dolga gyakran nehéz. Nem csak a körülmények miatt, de azért is, mert olykor nemtelen támadások céltábláivá válnak. Most például Gálvölgyi János rosszulléte nyomán. A művész hozzátartozói – mint köztudott – értesítették a mentőket, de a kocsi hosszas várakozás után sem érkezett meg. Végül maguk szállították kórházba a saját autójukon. Mint most olvasom, az ügyben nyomozás indult: a Budapesti Rendőr-főkapitányság ezt hivatalból rendelte el foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A művész lánya, Dorka azt nyilatkozta, őket már ki is hallgatták. Gálvölgyi János közben jobban van, már otthon lábadozik, és bár a történtek megviselték, készül arra, hogy visszatérjen a színpadra.

Mindez így van rendjén. Valaki hibázott, az irányítást végző alighanem rossz döntést hozott – ki kell vizsgálni, mi történt és miért, le kell vonni a következtetéseket. Az viszont már a legkevésbé sincs rendjén, hogy az esettel foglalkozó, közösségi oldalakon megosztott cikkek alatt a mentősöket rossz színben feltüntető, nem egyszer útszéli stílusú hozzászólások is megjelentek. 

Elhiszem, hogy Gálvölgyi esete nem az egyetlen volt. Azt is megértem, hogy aki a hozzátartozójáért aggódik, néha nehezen fékezi az indulatait. Mindezzel együtt azonban azt javaslom, lépjünk egyet hátra, és nézzük az összképet. Az, hogy valaki hibázott, nem ok az általánosításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában