Szegedi hírek

2023.07.14. 15:34

Robotcsodák bemutatásával zárultak a kamarai robotika táborok – Galéria

Koós Kata

A diákok által készített napelemes és programozott robotok között akadt amelyik táncolni, több másik rakodni, zenélni vagy éppen pörögni-forogni is tudott. Fotó: Gémes Sándor

Zenélő, táncoló, rakodó és pörgő-forgó robotcsodák bemutatójával zárult a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSKIK) robotika táborsorozata pénteken, a kamarai székházban. Az elmúlt hetekben összesen 42 alsó és felső tagozatos diák vett részt az ingyenes táborokban, ahol legórobotok segítségével ismerkedtek meg a robotépítés és -programozás fortélyaival. 

Horváth Gábor, a CSKIK képzési vezetője elmondta, a kamara már negyedik éve biztosít helyszínt és eszközöket robotika szakköröknek, diáktáboroknak és a robotika versenyre készülőknek. 

A gyerekek játszva ismerkedhetnek a legórobotokkal, és tanulhatják meg a különböző programozási nyelveket. A robotikán túl nagyon fontos, hogy csapatban dolgoznak, közösen kell gondolkodniuk, alkalmazkodniuk kell egymáshoz

 – emelte ki Horváth Gábor. 

A kamara két turnusban tartott tábort az elmúlt hetekben. A diákok a székházban kialakított robotika sarokban fejleszthették tudásukat, emellett üzemlátogatásokon is résztvehettek, ahol élesben figyelhették meg a robotok alkalmazását és működését. Ellátogattak többek között a General Electrichez, a Florin Zrt.-hez és a Prokontroll Elektronika Kft.-hez, továbbá jártak az SZTE Mérnöki Karán és a Somogyi-könyvtár digitalizációs műhelyében is. 

A gazdasági önkormányzat táborozói mellett a WRO nemzetközi robotépítési és -programozási versenyen sikeresen szerepelt vármegyei csapatok is bemutatkoztak. Mindhárom csapat az SZTE Gyakorló Általános Iskola diákjaiból állt össze, felkészítő pedagógusuk a Tarján-díjas Özvegy Judit tanárnő volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában