Helyi közélet

2023.10.20. 14:41

Kevesebb önkormányzati képviselő lehet Szegeden

Suki Zoltán

Fotó: ianostorok.com

Annyira lecsökkent a szegedi lakosságszám, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon már nem 20, hanem csak 19 egyéni választókerületben lehet majd szavazni, vagyis önkormányzati képviselőből is eggyel kevesebb lesz. A Nemzeti Választási Iroda azt közölte, hogy Szeged lakossága most hivatalosan 154 ezer 060 ember. A városban a választástípus marad települési egyéni választókerületi, csak kevesebb lesz azokból.

Hozzátették, hogy a Belügyminisztérium adatszolgáltatása után a választási irodák vezetői elkezdték a körzetesítéssel összefüggő feladatok elvégzését. A választási irodák vezetői a most közzétett adatok alapján a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi általános választásához kapcsolódóan október 31-ig határozatban állapítják meg a képviselő-testület, illetve a közgyűlés megválasztandó tagjainak számát.

A helyi választási iroda vezetője november 30-ig módosítja a választókerületi beosztást.

A jövő évi önkormányzati választásokon mind a 3177 településen nem csak a polgármestert, hanem képviselő-testületet is választunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában