Szegedi hírek

2023.12.18. 12:08

Egyszülős családokat támogatott az OTP Bank–Pick Szeged

Tíz szegedi és Szeged-környéki egyszülős családnak adott át ajándékcsomagot az OTP Bank–Pick Szeged csapata hétfőn. A 40 ezer forintos ajándék tisztító- és tisztálkodószereket rejtett.

Timár Kriszta

A kékek kézbesítették az Egyszülős Központ ajándékcsomagjait 10 Szeged-környéki családnak. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Az Egyszülős Központ minden évben karácsonyi adománygyűjtő kampányt indít azzal a céllal, hogy az ország különböző megyéiben élő rászoruló egyszülősök közül legalább 400 család boldogan tölthesse az ünnepeket. Idén karácsonyi nagyköveteket kértek fel az ország vidéki sportegyesületei részéről, hogy a saját városukban adják át a központ által összeállított ajándékcsomagokat a rászoruló egyszülős családoknak. Szegeden az OTP Bank – Pick Szeged csapata vállalta a kézbesítő szerepét: a Pick Arénában hétfőn 10 családnak adták át a hatalmas dobozokat, amelyekben 40 ezer forint értékű tisztító- és tisztálkodószerek, illetve szaloncukor volt.


Fotó: Török János

Nagy-Bán Zsuzsanna, az Egyedülálló Szülők Klubja Szeged vezetője elmondta, ezer követője van már közösségüknek, amely nem csak válás miatt egyedül maradt szülőket támogat, sok tagjuk haláleset miatt maradt magára a gyermekekkel. 

Fotó: Török János

Ezeknek a családoknak elsősorban anyagi nehézségeik vannak, hiszen egy fizetésből élnek. Azt valljuk, hogy ugyanazok az esélyek járnak ezeknek a fiataloknak is, ezért igyekszünk nekik ruha-, élelmiszer- és játékadományokat is gyűjteni, hogy ezeket ne kelljen megvásárolni. Ezekre a csomagokra összesen 60-an pályáztak. Közülük azok kaphattak belőlük, akik korábban még nem vettek át adományt

 – tette hozzá.

Fotó: Török János

Süli Róbert, az OTP Bank – Pick Szeged sajtófőnöke lapunknak elmondta, a csapatra mindig jellemző volt a jótékonykodás, és nem csak decemberben, hanem egész évben. 

Az Egyszülős Központot korábban még nem segítettük, de bízunk benne, hogy ez egy hosszútávú együttműködéssé válik

 – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában