Szegedi hírek

2023.12.11. 06:40

Folytatódik a volánosok sztrájkja Szegeden és a vármegyében is (Galéria)

Suki Zoltán

Nem volt különösebb gond a reggeli szegedi tömegközlekedésben

A vártnál kisebb gondot okozott a buszvezetők sztrájkja a hétfő reggeli szegedi csúcsforgalomban. A Mars térre szinte az összes járat befutott a szeged környéki településekről. Egy férfi, aki Mórahalomról érkezett családjával arról beszélt, hogy Szeged felé minden rendben volt, de abban, hogy hogyan fognak hazajutni, még nem biztos. A szegedi Nagyállomásnál sem volt különösebb fennakadás, bár itt több olyan emberrel is találkoztunk, akik nem tudták, hogy sztrájk van ma, de végül ők is el tudtak utazni a 90-es busszal. Az iskolák környékén sem volt sokkal nagyobb a forgalom mint egyébként. Az emberek közül – akik a nevüket nem vállalták – többen is arról beszéltek, hogy megértik a buszvezetők követeléseit, de tartanak attól, hogy ma még valahogyan érinteni fogja őket a sztrájk. Hárman pedig arról beszéltek, hogy ők is egyetértenek a buszosokkal, de úgy tudják, hogy egy sofőr munkabére legalább kétszerese a magyar átlagbérnek, úgyhogy szerintük engedni fog a szakszervezet a 25 százalékos béremelési követelésből.

Korábban írtuk:

Tanácstalan emberekkel találkoztunk hétfőn reggel Szegeden, a petőfitelepi buszállomáson. Egy asszony, aki dolgozni indult nem volt benne biztos, hogy el tud jutni a munkába, de a busza végül – ha késve is – elindult a Vadkerti tér felé. Beszéltünk egy buszsofőrrel is, aki részt vesz a munkabeszüntetésben. Ő azt mondta, hogy kitartanak, és nem engednek a 25 százalékos béremelési igényükből.

Hódmezővásárhely

A reggel 6:25-kor a vásárhelyi buszpályaudvarról Csongrádon keresztül Budapestre induló járat elvileg nem közlekedett volna, a buszvezető mégis úgy döntött hogy útnak indul. A Szegedre közlekedők közül egy megkérdezett hölgy azt mondta: direkt a 6:35-ös járathoz időzítette az indulását, mert az biztos volt. Az öt perccel későbbi szerinte elvileg a kiadott táblázat szerint nem közlekedik. Egy másik utazó csak annyit mondott, hogy ebben az idősávban valamelyik csak elindul. És valóban, 6:47-kor ez meg is történt.

Életkép Hódmezővásárhelyről.
Fotó: Táboi Szilvia

Az utasok többsége felkészültnek tűnt. Mint az általunk még hétvégén megkérdezett, Vásárhelyről részben Csongrád és Budapest felé ingázók azt mondták, hogy átnézték a kiadott értesítést, és úgy időzítették a hétfői utazásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában