Szegedi hírek

2023.12.03. 20:39

Voltak, akiknek autót hozott a Mikulás Dorozsmán – Fotók

Három Mikulás járta vasárnap Kiskundorozsmát, az egyik öltözék alatt Ruzsa Roland önkormányzati képviselő bújt meg, aki egy feldekorált oldtimer autóval látogatta meg a gyermekeket. Sőt, a polgárőröket is.

Kiss Anna

Ámulatba ejtették a kicsiket és nagyokat is a Mikulások Dorozsmán Fotó: Karnok Csaba

Kiskundorozsmán már hagyomány, hogy Szent Miklós ünnepéhez kötődően három Mikulás járja a települést azért, hogy egyetlen gyermek se maradjon ajándék nélkül. Az első gyertya meggyújtása után a Petőfi Sándor Művelődési Házból indultak útnak a nagyszakállúak, akik a településrész több pontján várták a kicsiket és nagyokat szaloncukorral, apró finomságokkal, melyekre a helyi vállalkozók adták össze a pénzt. Érdekesség volt, hogy az egyik piros öltözet alatt Ruzsa Roland önkormányzati képviselő bújt meg, aki egy oldtimer autóval járta Dorozsmát.

Azonban mielőtt útjára indult volna, Mihálffy Béla országgyűlési képviselővel egy autót adtak át a nemrégiben megalakult Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesületnek, mely kifejezetten azért jött létre, hogy a kiskertes övezetekben élők biztonságáról gondoskodjon. Ruzsa Roland lapunk kérdésére elmondta, folyamatosan segítik az egyesület munkáját, melyhez szükség volt egy új autóra, ezért Mihálffy Bélával és Farkas Péter helyi vállalkozóval összefogtak és megvásárolták az új szolgálati járművet.

A polgárőrök örömmel vették birtokba a gépkocsit, ami előtt természetesen fotót is készítettek a jólelkű Mikulással és Mihálffy Bélával. Utóbbi lapunknak azt mondta, mindig is fontosnak tartotta a kiskertes övezetekben élők támogatását, így nem volt kérdés számára, hogy hozzájárul annak az autónak a megvásárlásához, mely segíti a polgárőrök munkáját, akik az kiskertekben élők biztonságáról gondoskodnak.

A vasárnapi programon természetesen meleg italok is voltak, forralt borral és meleg teával várták a helyieket. Emellett a művelődési házban kézzel készült termékeket lehetett vásárolni a helyi kézművesektől, például asztali díszeket és manókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában