Szegedi egyetemi hírek

2024.01.17. 15:40

Az SZTE titkait kapták lencsevégre

Koós Kata

A laikus tekintetek előtt zárt műtőkbe és laborokba is bepillantást engednek az SZTE fotóriportereinek fényképei. Fotó: Török János

Karikó Katalin születésnapján nyílt meg a Szegedi Tudományegyetem fotóriportereinek fényképeiből válogatott sajtófotó kiállítás a Szent-Györgyi Albert Agórában. A kiállítók – Bobkó Anna, Molnár Dóra, Kovács-Jerney Ádám és Sahin-Tóth István – nem csupán a szegedi egyetem életében mérföldkőnek számító események pillanatait kapták lencsevégre, mint például az SZTE legújabb Nobel-díjas kutatójának alma materében tett látogatása, de az átlagemberek szeme elől rejtett zegzugokba és folyamatokba is bepillantást engedtek fényképeik által.

A tárlatmegnyitón Széll Márta stratégiai rektorhelyettes elmondta, az oktatás, a kutatás és a gyógyítás terültét is felöleli a kiállítás gazdag képanyaga. Olyan műtőkbe és laborokba engednek a fotók bepillantást, amelyek a laikus érdeklődők előtt csak a Kutatók Éjszakáján nyílnak meg.

Ennek a tárlatnak a témája a Szegedi Tudományegyetem nagyon sok aspektusára kiterjed, az agyműtétektől a gólyaesküig, a labormunkától a sportig. A képeken találkozhatunk a Nobel-díjas Karikó Katalinnal, oktatókkal, hallgatókkal, az egyetemi közösség sok-sok tagjával

 – mondta a rektorhelyettes. 

Kitért arra is, hogy jelenleg 24 ezer hallgatója van az SZTE-nek, akiknek egyötöde külföldi. A tárlat az SZTE pezsgő nemzetközi életébe is bepillantást enged.

A kiállítás anyagát kivetítők is színesítik, ahol az elmúlt esztendő eseményeiből tekinthetnek meg a látogatók pillanatképeket, amelyeknek Karikó Katalin Szegeden részese volt.

A tárlat február 3-ig látogatható az Agórában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában