Szegedi egyetemi hírek

2024.01.31. 14:40

Kreatív szolgáltatás-ötletek szegedi egyetemistáktól

Prezentációs ötletversennyel zárult az SZTE HSUP-kurzus első féléve. A Hungarian Startup University Program negyedik idényében megrendezték a Szegedi Tudományegyetemen a startup csapatok projektbemutató napját. Kreativitásból nem volt hiány.

Tamási Anna Éva

Az esemény rendkívül jó hangulatban telt, sziporkáztak a versenyzők. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Idén a hallgatók egyéni munkájával előkészített 236 innovatív ötlet érkezett be az SZTE Innovációs Igazgatósághoz. Az ötletverseny eseményére közülük 19 csapatot, azaz mintegy 70 hallgatót hívtak be. Ők 2 nap alatt képzéseken és workshopokon vettek részt, majd a Virtus Program mentorainak aktív részvételével elkészítették tömör prezentációjukat, amelyet a harmadik napon szakmai zsűri előtt adtak elő az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében. 

A „kívülálló” hallgatóként is érdekfeszítő versenyen minden csapat 3 perces prezentációt tartott a saját termékéről, szolgáltatásáról, piaci lehetőségeiről, üzleti modelljéről és a tervezett projekt szakmai összetételéről. Majd 5 percben válaszolhattak a zsűri szakmai kérdéseire. Bemutatkozott például olyan applikációs ötlet, amely a szülőknek segítene eldönteni, a gyermeket be kell-e vinni a kórházba vagy az otthoni ápolás megfelelőbb. Egy másik ötlet a magányosan rosszul lett vagy balesetet szenvedett idős emberek segítsége lehet gyors kórelőzmény-adatokat adva az orvosnak.

A verseny tétje nem volt kicsi: a program második félévébe továbbjutás, amelyben ösztöndíj-támogatással dolgozhatnak tovább az érintett hallgatók. Az ösztöndíjas félév után a továbbjutott csapatok projektjei közül a leginkább piacképesek nyáron a HSUP Demo Day-en kockázati tőkebefektetők, üzleti angyalok és piaci szakemberek pénzügyi és mentori támogatásáért szállhatnak versenybe. 

Az esemény megnyitóján Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Kifejtette, hogy az egyetem vezetése kedveli ezt a versenyt, mert a fiatalok szabadon ötletelhetnek, akár a realitásokat is áthághatják, és ebből jó projektek születnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában