Szegedi hírek

2024.01.03. 07:33

Rendbe tehetik a Gogol utcát

Suki Zoltán

Szeged egyik legszebb, és legjobb helyen lévő utcája a Gogol utca, csak egy komoly baj van vele: szinte járhatatlan. A felújítás elkerülhetetlen, és a folyamat már korábban elindult, de téma volt a legutóbbi szegedi közgyűlésben is. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester előterjesztésében az olvasható, amit amúgy is mindenki tud: a Gogol utcában jelenleg töredezett az útfelület, szinte használhatatlan a járda, parkolni sem lehet normálisan, és a vízelvezetés sem jó, nem is beszélve az elöregedett fákról, amik túlnőtték a helyüket. A járda egyébként éppen ezeknek a fáknak a gyökerei miatt járhatatlan. Ha nekiállnak a felújításnak, a tervek szerint a teljes utcát leaszfaltozzák, és kerékpárutakat is kialakítanak. A járda – a belvárosban más területeivel egységesen – klinkertégla-burkolatot kap. A projekt tervezett teljes bruttó összköltsége 700 millió forint lesz.

Tervben van a szegedi rakpart fejlesztése is, ami szintén Nagy Sándor előterjesztéséből derült ki. A fejlesztés négy szakaszból áll majd, az első kivitelezése a Belvedere-től a Móra Ferenc Múzeumig tart majd, és ha minden igaz, idén júniusban elkezdenek itt dolgozni. Elvileg megújul az útfelület, megteremtik a kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeit is. A projekt célja és eredménye a Tisza, szeged főutcája elgondolás megvalósulása, a Tisza-part és a belváros közvetlen kapcsolatának megteremtése, és a „jobb térhasználat elősegítése” a lakosságnak és a turistáknak is. Erre 1 milliárd 300 millió forintot szánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában