Szegedi hírek

2024.01.03. 16:10

Térfigyelőkamerákat vesz át a város

Suki Zoltán

Fotó: Pesti Tamás

Szeged tulajdonába kerülnek azok a térfigyelő kamerák, amik eddig állami tulajdonban voltak, de az Alsó-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság üzemeltette azokat. Erről az utolsó tavalyi ülésén döntött a városi közgyűlés. Az előterjesztésben azt írták, hogy a városnak fontos, hogy segítse a Szegedi Rendőrkapitányság és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőző és bűnüldöző munkáját. Ezért 2018-ban egy azóta is bővülő bűnmegelőzési célú kamerarendszert hozott létre, aminek a képei a Szegedi Rendőrkapitányságra futnak be.

A most szóba került kamerákról már korábban tárgyalt a város és az Alsó-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság. A 2015-ben kiépített, jelenleg nem használt 6 darab kamerát és az ezeket összekötő hálózatot ingyen kapja meg a város. A kamerák a Belvárosi hídnál, és a Korányi fasornál vannak.

Korábban megírtuk, hogy ismét bővült Szeged közterületi kamerarendszere. Tavaly 62 kamerát szereltek fel 25 millió forintból. Összesen 3400 méter optikai kábelt, 1500 méter további kábelt, és 1300 méternyi áramhálózatot kellett a kamerákhoz kialakítani. Oda kerülnek kamerák, ahol a lakók kérik. Így többek között a Kelemen utcába, a Széchenyi térre, a Csillag térre és a Novotelhez kerültek térfigyelők. Most pedig a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola épületére tettek kamerát.

Szőregen pedig az iskolához szereltek fel új berendezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában