Szegedi hírek

2024.03.04. 11:00

Uj Péter lehet az idei halfesztivál díszvendége

Zsűrielnöknek kéri fel az idei halfesztiválra Frank Sándor Uj Pétert, aki tavaly durván leszólta a halászlevét és haltepertőjét. További meglepetésekkel készülnek a XXVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezői, idén visszatér a nagyszínpad és az Irigy Hónaljmirigy.

Arany T. János

Mégis lesz halfesztivál Szegeden. Frank Sándor főszervező számos meglepetéssel készül a szeptemberi hétvégére. Archív Fotó: Karnok Csaba

Durván beszólt tavaly szeptemberben a XXVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon Uj Péter újságíró, gasztronómiai szakíró, a 444.hu főszerkesztője Instagram bejegyzésében Frank Sándornak. Azt írta, menzás csirkepörköltet idéző halászlevet és nyesedéket evett drágán és vastagon panírozva. A hír gyorsan körbeszalaldt a magyar sajtóban.

Miért gyűlöli Uj Péter a magyar embereket, és miért nem lincselték meg végre Szegeden úgy, ahogy kellett volna, ahogy rendes magyar emberekhez illik, ahogy elvárható? 

– kérdezte viccelődve Bede Márton újságíró a 444.hu vasárnapi podcastjában, a Borízű hangban Uj Pétertől annak kapcsán, hogy a főszerkesztő kemény hangon beszélt a szegedi halfesztiválról. (A Borízű hang a 444.hu újságíróinak – Bede Márton, Uj Péter és Winkler Róbert – podkasztja, amit az előfizetők vasárnap, a többiek keddtől hallgathatnak meg.)

 Én azért abban nem hiszek, bármennyire is magabiztosnak szeretek látszani, hogy az Instagram posztom fogja kisiklatni Frank Sándor karrierjét. Talán még Elon Musk is kevés lenne ehhez 

– mondta Uj Péter.

Frank Sándor, a rendezvény szervezője felindultan reagált, azt mondta, hangulatkeltés folyik ellene és a halfesztivál ellen, ezért mint mondta, érlelődik benne az elhatározás, hogy nem szervez több rendezvényt Szegeden. Azt mondta, ő senkit nem kényszerített, hogy egyen a halászlevéből, ha pedig nem tetszik Szegednek és a szegedieknek, nem rendez több halfesztivált, elviszi máshová. 

Azóta lenyugodtak a kedélyek, annyira, hogy már javában folyik az idei halfesztivál szervezése. Szeptember első hétvégéjén újra felépítik a nagyszínpadot a Huszár Mátyás rakparton és már pénteken megérkezik a sztárfellépő csapat, az Irigy Hónaljmirigy. De nem ez az egyetlen meglepetés amivel Frank Sándor készül.

Személyesen szeretném meghívni Uj Pétert a zsűribe. Ő lenne a rendezvény egyik díszvendége 

– mondta a csárdagazda-fesztiválszervező. Az idei halfesztiválra a vendéglátás és a gasztronómia sztárjait, sztárséfeket lát vendégül a szegedi fesztivál. Városunkba érkezhet többek között Borbás Marcsi és Az év vendéglőse, a Magyar Köztársasági Elnök Arany Érdemkeresztje díjjal kitüntetett séf, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Bíró Lajos is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában