Este 8-kor premier!

2020.12.18. 17:34

Nagyszabású, online flashmobot készít a Cityrocks

A járványhelyzet miatti koncertínség ösztönözte a szegedi Cityrocks közösségét, hogy bár nem a megszokott módon, de lehetőséget biztosítson a zenészek számára az együtt alkotás és a közös zenélés örömének átélésére.

Koós Kata

A zenészek közül akadt, aki otthoni, mások stúdió körülmények között rögzítették saját részüket a produkcióhoz.

Forrás: Cityrocks

E célból online flashmob akciót hirdetett, melyhez határon innen és túl 120 lelkes zenész csatlakozott – tájékoztatta lapunkat Révész Zsolt, a Cityrocks kommunikációs vezetője.

A zenészek közül akadt, aki otthoni, mások stúdió körülmények között rögzítették saját részüket a produkcióhoz. Fotó: Cityrocks

A karantén flashmobban a Linkin Park New Divide című számát dolgozták fel, a kezdeményezéshez a hazai zenészek mellett többek között Angliából, Lengyelországból, Szlovákiából, Németországból, Bulgáriából, Romániából és a Vajdaságból is csatlakoztak muzsikusok. Ki stúdió, ki otthoni körülmények között rögzítette saját részét.

A klip különlegessége, hogy nem csupán a megszokott rockzenei hangszerek hangzanak fel a karanténprodukcióban, hanem a műfajra korántsem jellemző, sőt korábban nem látott, házilag készített instrumentumok is megszólalnak.

– Kicsit megbolondítottuk a hangzásvilágot, ugyanis konga, fuvola, sőt egy általunk bazuka névre keresztelt, wc-csövekből készült didzseridu is megszólal – részletezte a kommunikációs vezető.

A klip premierjét december 18-án 20 órakor tartják a Cityrocks Youtube-csatornáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában