nagyobb téren több program

2021.08.01. 16:20

Generációkat és közösségeket köt össze a Bökényi Művészeti Napok – Fotók

Gyökeret vert a bökényi városrész kétnapos kulturális rendezvénye: idén második alkalommal rendezték meg a tavaly indult Bökényi Művészeti Napokat. A rendezvény idén nagyobb téren és bővebb programkínálattal várta az érdeklődőket.

Majzik Attila

2. Bökényi Mûvészeti Napok Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Nekem a mamám lakik a Bökényben, ő hozott el ide minket. A játékok közül a gólyalábazást próbáltam ki, ami egyáltalán nem volt nehéz, egyszer sem estem le. A festékszóróval festés is nagyon érdekel, azt is ki szeretném majd próbálni – mesélte lapunknak a kilenc éves Seres Nóra.

A kétnapos programon jól megfért egymás mellett a népi játszótér, a jó pár kézműves foglalkozás, a gyerekeknek és felnőttek szóló színházi előadások, a színpadi koncertek és a művészeti workshopok.

Az alkotás örömét élhették át a gyerekek. Fotó: Majzik Attila

Utóbbin a Művésztelep fiatal alkotói segítségével a gyerekek közelebbről is megismerkedhettek a grafika, a fotózással, a festészet és a szobrászat alapjaival is, kreatív hajlamaikat pedig a hatalmas rajz- és graffiti-falon élhették ki a kisebbek és nagyobbak.

– Tavaly óta a tér és a kínált programok is kibővültek. Egyedi és különleges a bökényi művészeti napok, ahol a legkisebbektől az idősebbekig mindenki találhat kikapcsolódási lehetőséget – magyarázta Kádár László, a körzet önkormányzati képviselője.

Mint Hörömpöliné Víkor Katalin, a Művelődési Központ és Városi Galéria vezetője elmondta, a rendezvény egy közösségépítő projekthez kapcsolódik, ami a generációk és a városrészek, a Belváros és a Bökény közötti kapcsolódást is erősíti. A rendezvényt tavaly hagyományteremtő céllal rendezték meg először, az Összefonódás szobor – illetve ahogy a környéken mindenki hívja, a Bélcsavarodás – mögötti park idén második alkalommal adott otthont a művészeti fesztiválnak. A szervezők bíznak a sikeres folytatásban, jövőre pedig még színesebb programkínálattal szeretnék megrendezni a művészeti napokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában