Helyi kultúra

2022.03.10. 20:10

Sándor Miklós festményeiből nyílt kiállítás

Mitológiai és bibliai témák, időtlenség és változás, szerelem és halál, humor és gúny egyaránt megjelenik Sándor Miklós festőművész alkotásain, amelyekből csütörtökön nyílt kiállítás a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában. A megnyitón Sárkics Eszter művésztanár méltatta a kiállítót és tartott rövid tárlatvezetést a megjelenteknek. Sándor Miklós sokoldalúságát hangsúlyozta.

Munkatársunktól

– Rejtőzködő művész, nem hangos tőle a művészeti élet. Bölcs művész, egy két lábon járó lexikon. Történelmi és művészettörténeti tájékozottsága elképesztő. Kutató művész, családfakutatóként önálló fejezete van a genealógiai lexikonban. Értékmentő művész, mert több múzeum számára adományozott értékeket – méltatta az alkotót. 

A tárlaton a kiállító életművének válogatását tekinthetik meg a látogatók. 

– Miklós állítása szerint festőművész, de szerintem grafikus is, mert képeiről nem hiányozhatnak az aprólékos rajzi elemek, amelyek nemcsak elképesztő rajzkészséget mutatnak, hanem azt a rá jellemző érzékenységet, ahogy a világot észleli. Műveit is kellő tartalmi és technikai alapossággal készíti elő, adatot gyűjt, utánaolvas, idéz – fogalmazott Sárkics Eszter. 

A változatos, erős kísérletező kedvet tükröző tárlat március 27-ig látogatható. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában