Helyi kultúra

2022.04.02. 20:06

Jubileumi Petőfi- szavalóverseny

A BFMK-ban rendezik meg hétfőn a döntőt. ARCHÍV Fotó: Tábori Szilvia

 Ötfős zsűri értékeli majd a jubileumi, idén 35. alkalommal tartandó Petőfi Sándor szavalóverseny fellépő­­it április 4-én, hétfőn, 17 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ nagyszínpadán. Majdnem hatvanan indultak az előválogatón, ahol a verseny névadójától, illetve egy szabadon választott költeményt kellett előadniuk. Huszonöten jutottak tovább a döntőbe, ahol a korábban a zsűri által meghatározott verssel indulhatnak. Értékelték a versválasztást, a művészi beszédet, technikai eszközöket, illetve a művészi teljesítményt. 

 

Fontos szempont volt egyebek mellett a szavalás és a versmondás közötti érezhető különbség, hogy az előadó miként értelmezte a művet, vagy az, hogyan közvetítette annak üzenetét. A döntőben értékel: Diószegi Szabó Pál, a Szegedi Írók Társaságának elnöke, Monoki Mariann drámapedagógus, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatóhelyettese, Szilágyi Annamária és Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színészei, illetve Megyesi Beáta, a Tornyai János Múzeum, Könyv­tár és Művelődési Központ főigazgatója. 
 

Április 4-én, hétfőn a meg­szokottól némileg eltérő ese­­ményre készülnek a mű­­ve­lődési központban. A versmondók fellépése után az eredményhirdetésig a Nagy Lili és Bencsik Levente duó lép fel. Az esemény legvégén pedig a vers­mondó verseny elődöntőjének valamennyi indulója közösen szavalja el a Nemzeti dalt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában