Önálló hangversenyt is adtak

2022.07.10. 20:10

Barcelonában énekelt a szegedi Bartók Béla Nőikar

Koós Kata

A barcelonai polgármesteri hivatalban rendezett fogadáson is részt vett a kórus. Fotó: Bartók Béla Nőikar

A Szegedi Bartók Béla Nőikar Valkai Dávid vezetésével július 4-én Barcelonába utazott, vasárnap tértek vissza Szegedre. A Szent-Györgyi Albert Agórában működő kórus a Kardos Pál Alapítvány közreműködésével az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jelentős anyagi támogatásával vett részt az 57. Barcelonai Nemzetközi Éneklő Hét rendezvényein. 

Gaudi világhírű építészeti csodájába, a Sagrada Familiába is ellátogatott a kórus. Fotó: Bartók Béla Nőikar

A résztvevő tíz kórus – többek között Portugáliából, Spanyolországból, Ghánából és az USA-ból – naponta három műhelyben készült fel a július 9-i közös koncertre, amelyet a Katalán Zene Palotájának kétezer fős hangversenytermében tartottak. A Bartók Béla Nőikart abba a műhelybe osztották be, amelyet Juan Pablo de Juan karnagy, a kiváló Madridi Ifjúsági Kórus vezetője irányított. A szombati hangverseny zárásaként a műhely három kórusa a hét folyamán megtanult „Mediterrán Énekek" csokrot énekelte Juan Pablo de Juan vezényletével. 

A közös munka mellett minden kórus kapott egyéni fellépési lehetőséget is. A szegedi kórus július 5-én délelőtt fogadáson vett részt a polgármesteri hivatalban, este önálló hangversenyt adott a Barcelonától 20 kilométerre lévő Sant Vicenc dels Horts templomában. Másnap ellátogattak Gaudi világhírű építészeti csodájába, a Sagrada Familiába, majd este egy baszk és egy katalán kórus társaságában léptek fel a Santa Maria del Pi 15. században épült, gótikus bazilikában. Lehetőségük nyílt továbbá Montserrat meglátogatására, ahol énekeltek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában