Szegedi hírek

2022.07.04. 11:10

Profi zenészekkel muzsikáltak együtt a táborozók

Vidám hangulatú koncerttel zárult a Szent-Györgyi Albert Agóra Zenagóra tábora pénteken, ahol a táborozó gyerekek együtt muzsikálhattak a szegedi Deák Big Band együttessel.

Elismerő oklevéllel jutalmaztak minden táborozót. Fotó: Girst Gábor

A tábort a Szeged Kultúrájáért díjjal kitüntetett Kiszin Miklós zenetanár, a Deák Ferenc Gimnázium most nyugdíjba vonuló pedagógusa, a Molnár Dixieland tagja és a Deák Big Band alapítója, valamint a Kölcsey-érmes Gyimóthy Zoltán, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar karnagya vezette. 

 Fantasztikus öt napon vagyunk túl, amelynek megkoronázása a zárókoncert. Évről évre meglepnek bennünket a táborozók tehetségükkel és ügyességükkel. Több táborozó visszatérő vendégünk, és volt olyan is, aki vette a bátorságot, és kipróbált egy másik hangszert. Például volt olyan, aki most fogott életében először a kezébe alt szaxofont, a zárókoncerten pedig szólót játszott  

– mondta el Gyimóthy Zoltán, aki a fúvószenekari foglalkozásokat vezette. 

Fotó: Girst Gábor

A kis muzsikusok három zeneszámmal kedveskedtek lelkes közönségüknek, a vastaps mellett minden táborozó jutalma elismerő oklevél volt, amelyet Orbán Hédi, az Agóra igazgatója és Kiszin Miklós adott át a gyerekeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában