Szegedi hírek

2022.10.27. 19:00

Világszámra készülnek a bábszínházban

Csukás István szeretetreméltó mesehősei kelnek életre a Kövér Béla Bábszínházban.

delmagyar.hu

Csukás István mesehősei közül Pintyőke cirkuszigazgató, Mirr-Murr és Oriza-Triznyák lép színpadra. Fotó: Török János

Mégpedig nem is akármilyen attrakció, hanem egyenesen egy világszám keretében. A Blattner-díjas Bartal Kiss Rita rendezésében mutatja be a társulat vasárnap 11 órakor a Pintyőke Cirkusz, világszám! című mesét. 

A rendező a zalaegerszegi Griff Bábszínház művészeti vezetője, amelyik intézménnyel nem először dolgozik össze a szegedi bábszínház. Nagy sikerű vendégelőadás volt tavaly Szegeden A 3 emeletes mesekönyv című darab, jövőre pedig A kis boszorkány című szegedi mese utazik Zalába.

Most Csukás István világa elevenedik meg az együttműködés keretében. Bartal Kiss Rita elmondta, mindenekelőtt azért nagy rajongója az írónak, mert Csukás gyerekaggyal és -szívvel gondolkodott, meséi dúskálnak a derűben, humorban és szeretetben. A zalaegerszegi közönség már szívébe zárta a Pintyőke Cirkusz történetét, amelyet most Szegedhez igazítottak. Csongrádon és Csanádon át kalandozik majd a különleges társulat, azaz a kiérdemesült Pintyőke cirkuszigazgató és a két mókás, kóbor macska, Mirr-Murr és Oriza-Triznyák. 

Fotó: Török János

A premierrel azonban nem ér véget a vasárnapi móka és kaland, ugyanis 15 és 17 óra között halloween alkalmából ismét szélesre tárja kapuit a gyerekek előtt a Kövér Béla Bábszínház Rémisztő Képzője, ahol rengeteg játék és persze a Horror Tanács, azaz Drakula Gróf, a Láthatatlan Ember, a Vasorrú bába és Igor, a sírásó várja a lurkókat, hogy megtekintsék apró vendégeik rémséges jelmezeit, és alapos mérlegelés után ünnepélyesen kihirdessék a rémségverseny győztesét.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában